Livsmedels - och Näringskunskap är en lättläst och tydlig lärobok som passar som basläromedel för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Boken är uppdelad i teman, och behandlar bland annat: - mat och näring - livsmedel från djur - och växtriket - specialkost - livsmedel och miljö - lagar och bestämmelser. Varje kapitel avslutas med frågor som eleverna kan fundera och samtala om. Faktatexterna varvas med fiktiva berättelser som är kopplade till ämnet.
Om serien Livsmedel- och näringskunskap Läromedlet finns som den tryckta boken Livsmedel- och näringskunskap och som interaktiv digitalbok, Livsmedel- och näringskunskap ? Digital. Till den tryckta boken finns också Livsmedel- och näringskunskap ? Lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedel- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben säljs separat med skollicens.
För vem? Materialet är framtaget för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker