Vad gör en jurist när det kommer till att hantera en juridisk fråga? Vilken metod tillämpas? Om du frågar en jurist om juridisk metod idag, kanske du får ett svar liknande det som Sankt Augustinus gav när han blev tillfrågad om tidens natur: "Om du inte frågar mig om tid, vet jag svaret; men om du frågar mig, så vet jag inte." Vad innebär det exakt när en jurist tillämpar juridisk metod?
Det simpla svaret är att det varierar. Det finns inte bara en juridisk metod som jurister kan följa, utan snarare en mängd olika argumentationssätt att använda. Ibland styr frågan metoden, ibland valet av hur man ser på juridikens roll i samhället.
"Juridisk metodlära" strävar efter att introducera olika juridiska metoder och demonstrera hur dessa kan användas för att erhålla olika perspektiv och lösningar på juridiska problem. Författarna beskriver olika juridiska metoder kapitel för kapitel och visar vilka möjligheter varje metod kan ge. Målet är att inspirera läsaren att överväga olika argumentationsvägar för att hantera ett juridiskt problem.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I augusti 2018 släpptes boken Juridisk metodlära skriven av Maria Nääv, Mauro Zamboni, Maria Nääv, Håkan Andersson, Antonia Bakardjieva Engelbrekt, Vladimir Bastidas, Maria Grahn-Farley, Minna Gräns, Håkan Hydén, Jan Kleineman, Jane Reichel, Joel Samuelsson, Mårten Schultz, Torben Spaak, Eva-Maria Svensson, Filippo Valguarnera, Peter Wahlgren. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 442 sidor djupgående information om juridik. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Juridisk metodlära på Studentapan och spara uppåt 36% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 4 recensioner från verifierade användare
5.0 (4)
4 recensioner
Negar
Kungsängen
Hjälper mycket med inlärning!
Felicia
Södertälje
Intressant var den
Olivia
Huddinge
Bra bok för att förstå juridisk metoder!
Anna
Göteborg
Bra bok, stor hjälp vid rättsvetenskapen