I denna bok delar Maria Högberg med sig av inspirerande exempel på hur digitala verktyg kan användas kreativt i förskolans undervisning. Varje kapitel utgår från ett läroplansmål och visar hur kombinationen av digitalt och analogt material kan användas för att nå målen. Exempel på denna sammankoppling är när barn skriver bokstäver på datorn kan leda vidare till att de sedan börjar skriva bokstäver för hand, att barngruppen upptäcker nya saker i naturen med hjälp av ett webbmikroskop eller att de målar stort i en projicerad bild på väggen med vanliga färger.
Viktiga frågeställningar som rör användandet av digitala verktyg diskuteras också i boken. Författaren menar att om vi tar vara på den moderna teknikens möjligheter kan vi nå fler barn och ge fler barn chansen att lära och utforska på ett sätt som passar dem.
- För mig handlar det inte om antingen eller när vi pratar om analoga och digitala verktyg, utan både och, menar Maria Högberg.
Boken vänder sig till alla som arbetar i förskolan, men kan med fördel användas även i de tidiga årskurserna i skolan, på fritidshem eller inom anpassad grundskola.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker