I "Den fria lekens pedagogik" förklarar Birgitta Knutsdotter Olofsson vikten av att engagera sig i fantasilek, vilket är barnens egna sätt att lära. Livliga exempel från verkliga situationer illustrerar hur barnen får chans att träna grundläggande färdigheter. Det handlar om att lära sig att kontrollera sin kropp, att utveckla kommunikativa färdigheter, att kunna uttrycka och hantera känslor och, framför allt, att kunna tänka självständigt, samarbeta och kompromissa.
Boken är grundad på Birgitta Knutsdotter Olofssons omfattande forskning kring lek, vilket har format pedagogiken i den fria leken. De olika forskningsprojekten har tidigare publicerats. I denna bok samlas och summeras Birgitta Knutsdotter Olofssons forskning, som idag är mycket relevant.
Boken avslutas med ett efterord av Ingrid Engdahl, docent vid Stockholms universitet. Hon kopplar forskningen om pedagogiken i den fria leken till den dynamiska utveckling inom utbildningspolitiken som har ägt rum i förskolan under de senaste årtiondena, och ger en utmärkt överblick över vad styrande dokument säger om lek.
Boken vänder sig till såväl blivande som yrkesverksamma förskollärare, samt alla som är intresserade av barns utveckling.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I september 2017 släpptes boken Den fria lekens pedagogik : teori och praktik om fantasileken skriven av Birgitta Knutsdotter Olofsson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 240 sidor djupgående information om pedagogik. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.
Köp boken Den fria lekens pedagogik : teori och praktik om fantasileken på Studentapan och spara uppåt 42% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 50 recensioner från verifierade användare
4.7 (50)
50 recensioner
Alexandra
Stockholm
Så inspirerande givande när det kommer till den fria leken!
Zineb
Skärholmen
En lärorik bok
Ebba
Jönköping
Väldig bra och informativ bok. Tydlig :)
Caroline
Västerhaninge
Favoritboken inom fria lekens pedagogik. Väldigt bra skriven och lätt att förstå.
Emma
Johanneshov
Enormt bra och lärorik bok!
Therese
Vendelsö
Används ofta i termin för förskollärarprogrammet