Hösten 2001 arresteras journalisten Dawit Isaak i Eritreas huvudstad Asmara. Sedan dess har verken hans familj eller svenska myndigheter fått träffa honom. Han har varken åtalats eller dömts för något brott. Ingen vet om han ännu är i livet.
I den här boken berättar Dawits familj i Sverige om sin saknade make, pappa och bror. Vännerna från tiden i Göteborg vittnar om en ödmjuk man med ett kall i livet. Kollegorna från tidningen Setit skildrar en hängiven kulturskriben med en skarp penna. Och i en intervju - gjord kort innan han arresterades - berättar Dawit med egna ord om kampen för demokrati i Eritrea.
Länge var Dawits öde okänt i Sverige. Historien om Dawit Isaak är också historien om hur svenska medier och myndigheter glömde bort den ende svenska samvetsfången.
Flera texter i boken skildrar den inställda demokratiseringen i Eritrea, det lilla landet på Afrikas horn som vid självständigheten 1993 bar hopp om fred och framsteg. Sedan regimen 20001 slog till mot reformrörelsen har förtrycket bara hårdnat. Den oberoende pressen förblir stängd, religiösa minoriteter förföljs, regimkritiker flyr landet och i fängelserna sitter flera tusen politiska fångar. En av dem är Dawit Isaak.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker