Alla människor behöver en försörjning, vilket för majoriteten innebär att de måste arbeta. Men med vad, på vilket sätt, i vilka sociala former och hur mycket människor arbetar har varierat. Varje tid och varje samhälle har sina normer och ideal om hur folk förväntas försörja sig och vad som räknas som ett riktigt arbete. Och där det finns normer finns det också normbrott.
Denna antologi handlar om normbrytare i Sverige från det tidiga 1700-talet och in i en oviss framtid. Att blicka bakåt ger perspektiv på det som idag kan framstå som nytt och ger oss möjlighet att lära av det som tidigare skett. Vilka funktioner fyller arbete? Vilka gränser har suddats ut och vilka har förstärkts? Var går människans kroppsliga och mentala gränser, och vad händer när vi närmar oss dem?
Medverkande författare: Malin Andersson, Paul Borenberg, Bonnie Clementsson, Lars Edgren, Anna-Carin Fagerlind Ståhl, Kathryn Gary, Tobias Karlsson, Björn Lundberg, Jakob Molinder, Magnus Olofsson, Mikael Ottosson, Christopher Pihl, Ida de Wit Sandström, Christian Ståhl, Yvonne Svanström
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker