En teoretisk och empirisk analys av några nödvändiga villkor för en öppen och holistisk vård i ett pluralistiskt samhälle.
Med en öppen och holistisk vårdetik förstås i denna bok den etik som bör vara rådande i ett pluralistiskt samhälle som Sverige för god vård och god omvårdnad.
Huvudsyftet med boken är att presentera en vårdetik där förutsättningarna för den öppna och holistiska vårdmodellen diskuteras bl.a. avseende helhetssynen på människan, människovärdet, känslans värde och funktion, maktmissbruket inom vård- och omvårdnad, invandrarens möte med svensk sjukvård, möjligheten för en tvärkulturell etik och förutsättningarna för en kulturdialog samt dygdetik.
Antalet äldre invandrare kommer att öka bland vårdtagarna, vilket leder till krav på bättre kunskaper hos de människor som i sitt yrke ansvarar för vård och omvårdnad. I slutänden handlar det om att förbättra patientens vård och omvårdnad i ett mångkulturellt Sverige.
Boken avser att användas som läromedel och diskussionsunderlag och vänder sig till högskolestuderande samt yrkesverksamma inom olika vårdsektorer.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker