I boken utgår författarna ifrån den reviderade läroplanen, Lpfö18, när de beskriver hur viktigt arbetet med de yngsta barnen är. Författarna lyfter fram att det är ett alldeles speciellt uppdrag att arbeta med de yngsta barnen i förskolan. Det är i vardagen som pedagogerna skapar förutsättningar för utbildning och undervisning. Många av de självklarheter som arbetet innehåller varje dag är viktiga och får inte underskattas. I vardagen kan läroplanens olika innehåll tillämpas på ett naturligt sätt.
Pedagogernas medvetenhet om sitt uppdrag och om de yngsta barnens förmågor och nyfikenhet skapar förutsättningar för en trygg, rolig och lärorik start i förskolan. Boken genomsyras av de yngsta barnens specifika behov och hur förskolan kan skapa de bästa förutsättningarna för att möta dessa. Författarna beskriver och ger konkreta exempel på hur utbildningen kan anpassas efter de yngsta barnen.
Boken är avsedd för pedagoger som arbetar med de yngsta barnen inom förskolan. Den är användbar såväl i grundutbildning som i fortbildningssammanhang. Reflektionsfrågorna stimulerar både enskilda pedagoger och arbetslag att fundera över sin syn på och sitt förhållningssätt till barn och hur utbildningen möter de yngsta barnens behov.
Till boken medföljer, som komplement, en skrift som är avsedd för föräldrar och som även är användbar vid introduktion av vikarier. Denna skrift Trygg och lärande förskola - till föräldrar, kan även köpa separat i 10-pack.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker