Det finns en tidlös konflikt mellan byråkrati och demokrati. Demokratin, som står på principer som jämställdhet, engagemang och individualism, jämförs ofta med den offentliga sektorns behov av hierarki, specialisering och ansiktslöshet. Denna bok ger en överblick över dagens offentliga sektor och bidrar till debatten om förhållandet mellan demokrati och byråkrati.
Den offentliga auktoriteten utövas genom en blandning av olika myndigheter och organisationer. Boken erbjuder en klar och koncis beskrivning av hur denna makt är organiserad på statlig, regional, kommunal och internationell nivå. Det framkommer att dagens maktstruktur i stor utsträckning har formats av omständigheter. Den offentliga auktoriteten i en demokrati måste dock i slutändan baseras på medborgarnas förståelse och godkännande av statssystemets principer.
Boken "Statsbyggnad – den offentliga maktens organisation" är främst avsedd för studenter inom statsvetenskap och offentlig administration, men bör också vara intressant för alla som är intresserade av frågor om makt, inflytande, demokrati och legitimitet. I denna nya upplaga har faktainformationen uppdaterats.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I april 2018 släpptes boken Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation skriven av Olof Petersson. Det är den 8e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 112 sidor djupgående information om samhälle och politik. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation på Studentapan och spara uppåt 45% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 9 recensioner från verifierade användare
4.6 (9)
9 recensioner
Wilma
Hallstahammar
Saklig och lärorik!
Felicia
Västerås
Mycket bra bok!
Hanna
Falun
Bra i syfte som kurslitteratur.
Marytreez
Södertälje
Intressant och lärorik bok
Rayan
Sollentuna
Bra och innehållsrik
Lisa
Falköping
Intressant och saklig