Praktisk gastronomi Drycker på restaurang; Mats Jonson; 2009
Praktisk gastronomi Drycker på restaurang; Mats Jonson; 2009

Praktisk gastronomi Drycker på restaurang Upplaga 1

av Mats Jonson

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2009
  • ISBN: 9789147092468
  • Sidor: 272 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker. Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi – drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0). Läs mer Utmärkande drag - Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista - Kartor och illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serveringsteknik. Här får man lära sig mer om druvsorter från hela världen, vilka länder som odlar vin och hur man bygger och hanterar restaurangens vinkällare. Man får också idéer hur man kan sätta ihop en dryckeslista. Lärarhandledning Denna handledning är huvudsakligen avsedd att vara ett stöd för lärare som undervisar inom ämnet Dryckeskunskap vid gymnasieskolans restaurang och – livsmedelsprogram. Läroboken kan framförallt användas i kurserna Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRY0). Handledningen bygger på läroboken Praktisk gastronomi – drycker på restaurang (Liber 2009) och syftar till att vara en god hjälp för undervisande lärare som har begränsad vana av ämnet och av att hålla provningar. Boken berör dock bara i begränsad utsträckning de delar som omfattar ansvarsfull alkoholhantering. För att tillfredsställande uppfylla alla kursmål i den grundläggande kursen Drycker och ansvarsfull alkoholhantering, 100 p komplettera gärna med boken Drycker och ansvarsfull alkoholservering av Ingrid Lindholm (Liber 2013). Om författarna Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram och är verksam som mat- och dryckesskribent.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Praktisk gastronomi Drycker på restaurang (2009)

I mars 2009 släpptes boken Praktisk gastronomi Drycker på restaurang skriven av Mats Jonson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 272 sidor. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Praktisk gastronomi Drycker på restaurang på Studentapan och spara pengar.

Referera till Praktisk gastronomi Drycker på restaurang (Upplaga 1)

Harvard

Jonson, M. (2009). Praktisk gastronomi Drycker på restaurang. 1:a uppl. Liber.

Oxford

Jonson, Mats, Praktisk gastronomi Drycker på restaurang, 1 uppl. (Liber, 2009).

APA

Jonson, M. (2009). Praktisk gastronomi Drycker på restaurang (1:a uppl.). Liber.

Vancouver

Jonson M. Praktisk gastronomi Drycker på restaurang. 1:a uppl. Liber; 2009.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.