Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang; Mats Jonson, Johan Sörberg; 2010
Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang; Mats Jonson, Johan Sörberg; 2010

Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang Upplaga 1

av Mats Jonson, Johan Sörberg

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2010
  • ISBN: 9789147092956
  • Sidor: 240 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Praktisk gastronomi - bröd för bageri och restaurang tar upp de praktiska delarna av gastronomin som handlar om bröd och bagaryrket.Läs merI ett bageri och på en restaurang bakar man bröd för sina kunder. Bakar man ett gott bröd återkommer kunderna. Det är en av bagarens stora utmaningar, att varje dag, hela året, baka ett lika gott och vackert bröd som föregående dag. Boken lär därför ut hantverket och tar även upp presentation, förpackning och val av brödsorter.Alla moment lärs ut från grunden och tar fasta på helhetstänkandet kring bröd och bageri - från val av mjölsort, via jäsmetoder och olika ugnstyper till recept på riktigt goda bröd. Bakprocessen tydliggörs och moment som hur man bäst arbetar med olika typer av degar behandlas ingående. I det tydliga felsökningsschemat kan man söka hjälp om något går fel. Begreppen kring naturliga jäsdegar reds ut och texten tar upp skillnaderna mellan levain, surdeg och desem.Ett fyrtiotal noga utprovade recept på traditionella bröd, uppdaterade klassiker och nya skapelser fungerar inte bara som bra tips, utan inspirerar också läsaren till att baka riktigt goda och vackra matbröd.Boken är rikt illustrerad med tydliga bilder på bagarens alla redskap och maskiner. De vackra fotografierna av såväl bagerimiljöer som bröd både instruerar och inspirerar.Boken vänder sig i första hand till studerande på gymnasieskolans Livsmedelsprogram, kurserna Bageri A, B och C. Den fungerar även som individuellt val på Hotell- och restaurangprogrammet.Om författarnaMats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är verksam som mat- och dryckesskribent och har tidigare i serien Praktisk gastronomi skrivit Laga mat i restaurang, Drycker på restaurang, Laga mat i storkök samt tillsammans med Miriam Bagner-Jensmar Servera på restaurang. De båda senare belönades som "Bästa utbildningslitteratur" i Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 respektive 2008.Johan Sörberg driver Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm och är tränare för svenska bagarlandslaget. Han föreläser vid bageriutbildningar, bakar bröd i tv och har tidigare skrivit böckerna Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets söta.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang (2010)

I februari 2010 släpptes boken Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang skriven av Mats Jonson, Johan Sörberg. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 240 sidor. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang på Studentapan och spara pengar.

Referera till Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang (Upplaga 1)

Harvard

Jonson, M. & Sörberg, J. (2010). Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang. 1:a uppl. Liber.

Oxford

Jonson, Mats & Sörberg, Johan, Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang, 1 uppl. (Liber, 2010).

APA

Jonson, M., & Sörberg, J. (2010). Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang (1:a uppl.). Liber.

Vancouver

Jonson M, Sörberg J. Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang. 1:a uppl. Liber; 2010.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.