När Bohuslän blev svenskt 1658 fanns redan norska postkontor i Kungälv, Marstrand och Uddevalla. Mellan postkontoren befordrades posten av postbönder mellan gårdar, så kallade posthemman. Dessa fanns fram till 1860-talet.
Postbefordran med ångbåt var möjligt från 1835 men det var först på 1850-talet det tog fart.
Den första järnvägslinjen i Bohuslän öppnade 1866-67 mellan Uddevalla, Vänersborg och Herrljunga, som anslöt till den tidigare byggda Västra Stambanan.
I samband med att kronobrevbäringen i Bohuslän upphörde 1 januari 1875 beslöts att inrätta nya poststationer, en i varje socken, om så behövdes. För Bohuslän innebar detta 41 nya postanstalter.
Posten genomförde en omfattande förändring av servicenätet i Bohuslän med start i Uddevallaregionen den 2 oktober 2002. Det inrättades företagscenter och serviceställen för brev och paket hos ombud.
Bokens drygt 600 sidor beskriver posthistoria och poststämplar använda både vid de drygt 220 fasta postanstalterna samt på ångbåts, järnväg och lantbrevbäring. Stämplarna redovisas med bilder, användningstider och raritetsgrad.
Stämplar för militär- och interneringspost, kronopost, lokalpost, Svensk kassaservice, minnespost, bredvidstämplar och jubileumsstämplar.
Företag med skyddsperforerade frimärken, postens förslutsoblater, postkartor och postala tidtabeller.
Boken är rikt illustrerad med sällsynta och vackra försändelser och bilder på gamla posthus och ångbåtar.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker