Inspirerande bok om att arbeta med populärkulturen i förskolans pedagogiska verksamhet.
Barns intresse för populärkultur kan bli ett verktyg i förskolans undervisning för språk- och kunskapsutveckling. Populärkulturen kan motivera barnen att lära och när pedagogerna förflyttar fokus till mer ämnes- och kunskapsfokuserade aktiviteter kan den fungera som ett redskap för att arbeta mot läroplanens mål.
I den här boken inspirerar författarna till arbete med den populärkultur som barnen själva ger uttryck för. Genom att utgå från barns intressen kan vi utvidga deras kunskapsvärld och flytta fokus från populärkulturella figurer till undervisning och lärande.
I bokens första del lyfter författarna fram teorier, forskning och litteratur om kultur, populärkultur och barns språkutveckling. Denna del ligger till grund för de praktiska kapitlen med konkreta exempel på teman och projekt utifrån populärkultur där författarna beskriver hur de använt barnens favoritfigurer i en ämnesövergripande undervisning. Alla teman och projekt bygger på metoder som går att anpassa till olika populärkulturella figurer eller andra karaktärer som intresserar barnen.
Populärkultur i förskolan vänder sig till yrkesverksamma inom förskola och kan också användas inom förskollärar- och barnskötarutbildningar.
Elisabeth Berggren är förskollärare med många års erfarenhet av en mångkulturell förskola samt som lärmiljöpedagog.
Sandra Söderlund är legitimerad förskollärare med lång erfarenhet även i olika ledarroller. I dag arbetar hon som kvalitetsledare.
Tillsammans har författarna tilldelats Ulla-Britta Bruuns stipendium och skrivit Bockarna Bruse i förskolan, att arbeta med projekt, ämnesintegrering och pedagogisk dokumentation.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker