I många sammanhang kan man ha nytta av att kunna vara en bra pedagogisk ledare. Men hur blir man en bra pedagog? Vad bör man tänka på och vilka fallgropar finns det? Pedagogisk ledarskap ger svaren.
Läs mer
Att leda andra är både utmanande och roligt, men för att bli en bra ledare måste man känna till grunderna för lärande. Pedagogiskt ledarskap tar upp detta och vad man ska tänka på i en ledarskapsituation för att gruppmedlemmarna ska motiveras och stimuleras.
Boken ger praktiska tips för hur man leder både individer och grupper i olika vardagsnära situationer. Här tas också upp vad man bör tänka på vid val av metodik och hur viktigt det är med självkännedom och empati. Dessutom diskuteras olika ledarstilar och vilka pedagogiska ledarroller som finns i samhället.
I den här tredje upplagan har processorienterat arbete lyfts fram, bland annat med praktiska övningar och metoder att prova. Nyskrivna texter är till exempel avsnitten kring kommunikation, att tillämpa det mötande ledarskapet, jämställdhet och genusperspektiv.
I kapitlen finns uppgifter insprängda i texten som innebär att man får fundera kring eller ta ställning till en konkret fråga. Varje kapitel avslutas med övningsuppgifter.
Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.
Om författarna
Liselotte Ohlson är idrottslärare och har lång erfarenhet från ledarutbildning inom fritidssektorn.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker