Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer; Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Ebba von Sydow; 2016
Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer; Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Ebba von Sydow; 2016

Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer

av Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Ebba von Sydow

  • Utgiven: 2016
  • ISBN: 9789171263322
  • Sidor: 250 st
  • Förlag: Max Ström
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder: Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket! Nobelfesten är världens mest prestigefyllda bankett. Menyn är varje år föremål för stor uppmärksamhet och är en väl förborgad hemlighet fram till dess att faten bärs in i Blå hallen i Stockholms stadshus. Nu har några av de främsta Nobelkockarna skapat en kokbok utöver det vanliga. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna – såväl förrätter, varmrätter som efterrätter. Detta urval av klassiska och nya rätter bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat. Här finns rätter som är lätta att tillaga men också mer avancerade för den som vill skapa en måltid långt utöver det vanliga. Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat. Men allt går att anrätta i ett normalutrustat kök! Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010. Han är gastronomisk ledare vid Saluhallen Slakteriet i Västerås och har tillsammans med Gert Klötzke tidigare skrivit den prisbelönta kokboken Smörgåsbord för Max Ström. Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han driver till vardags Långbro värdshus och är ordförande i Årets kock. Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Han är en av Sveriges allra mest erfarna kockar och har skrivit ett stort antal kokböcker. Magnus Skoglöf är en av Sveriges främsta matfotografer med mer än 25 års erfarenhet.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer (2016)

I oktober 2016 släpptes boken Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer skriven av Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Ebba von Sydow. Den är skriven på svenska och består av 250 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Max Ström.

Köp boken Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer på Studentapan och spara uppåt 44% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer

Harvard

Klötzke, G., Wahlström, N., Eriksson, F., Bojs, K. & Sydow, E. von (2016). Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer. Max Ström.

Oxford

Klötzke, Gert, Wahlström, Niclas, Eriksson, Fredrik, Bojs, Karin & Sydow, Ebba von, Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer (Max Ström, 2016).

APA

Klötzke, G., Wahlström, N., Eriksson, F., Bojs, K., & Sydow, E. von. (2016). Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer. Max Ström.

Vancouver

Klötzke G, Wahlström N, Eriksson F, Bojs K, Sydow E von. Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer. Max Ström; 2016.