Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer; Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Ebba von Sydow; 2016
endast ny

Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer

av Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Ebba von Sydow
Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder: Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket!

Nobelfesten är världens mest prestigefyllda bankett. Menyn är varje år föremål för stor uppmärksamhet och är en väl förborgad hemlighet fram till dess att faten bärs in i Blå hallen i Stockholms stadshus. Nu har några av de främsta Nobelkockarna skapat en kokbok utöver det vanliga. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna – såväl förrätter, varmrätter som efterrätter. Detta urval av klassiska och nya rätter bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat. Här finns rätter som är lätta att tillaga men också mer avancerade för den som vill skapa en måltid långt utöver det vanliga. Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat. Men allt går att anrätta i ett normalutrustat kök!

Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010. Han är gastronomisk ledare vid Saluhallen Slakteriet i Västerås och har tillsammans med Gert Klötzke tidigare skrivit den prisbelönta kokboken Smörgåsbord för Max Ström.

Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han driver till vardags Långbro värdshus och är ordförande i Årets kock.

Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Han är en av Sveriges allra mest erfarna kockar och har skrivit ett stort antal kokböcker.

Magnus Skoglöf är en av Sveriges främsta matfotografer med mer än 25 års erfarenhet.
Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder: Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket!

Nobelfesten är världens mest prestigefyllda bankett. Menyn är varje år föremål för stor uppmärksamhet och är en väl förborgad hemlighet fram till dess att faten bärs in i Blå hallen i Stockholms stadshus. Nu har några av de främsta Nobelkockarna skapat en kokbok utöver det vanliga. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna – såväl förrätter, varmrätter som efterrätter. Detta urval av klassiska och nya rätter bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat. Här finns rätter som är lätta att tillaga men också mer avancerade för den som vill skapa en måltid långt utöver det vanliga. Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat. Men allt går att anrätta i ett normalutrustat kök!

Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010. Han är gastronomisk ledare vid Saluhallen Slakteriet i Västerås och har tillsammans med Gert Klötzke tidigare skrivit den prisbelönta kokboken Smörgåsbord för Max Ström.

Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han driver till vardags Långbro värdshus och är ordförande i Årets kock.

Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Han är en av Sveriges allra mest erfarna kockar och har skrivit ett stort antal kokböcker.

Magnus Skoglöf är en av Sveriges främsta matfotografer med mer än 25 års erfarenhet.
Utgiven: 2016
ISBN: 9789171263322
Förlag: Max Ström
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 250 st
Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder: Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket!

Nobelfesten är världens mest prestigefyllda bankett. Menyn är varje år föremål för stor uppmärksamhet och är en väl förborgad hemlighet fram till dess att faten bärs in i Blå hallen i Stockholms stadshus. Nu har några av de främsta Nobelkockarna skapat en kokbok utöver det vanliga. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna – såväl förrätter, varmrätter som efterrätter. Detta urval av klassiska och nya rätter bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat. Här finns rätter som är lätta att tillaga men också mer avancerade för den som vill skapa en måltid långt utöver det vanliga. Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat. Men allt går att anrätta i ett normalutrustat kök!

Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010. Han är gastronomisk ledare vid Saluhallen Slakteriet i Västerås och har tillsammans med Gert Klötzke tidigare skrivit den prisbelönta kokboken Smörgåsbord för Max Ström.

Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han driver till vardags Långbro värdshus och är ordförande i Årets kock.

Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Han är en av Sveriges allra mest erfarna kockar och har skrivit ett stort antal kokböcker.

Magnus Skoglöf är en av Sveriges främsta matfotografer med mer än 25 års erfarenhet.
Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder: Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket!

Nobelfesten är världens mest prestigefyllda bankett. Menyn är varje år föremål för stor uppmärksamhet och är en väl förborgad hemlighet fram till dess att faten bärs in i Blå hallen i Stockholms stadshus. Nu har några av de främsta Nobelkockarna skapat en kokbok utöver det vanliga. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna – såväl förrätter, varmrätter som efterrätter. Detta urval av klassiska och nya rätter bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat. Här finns rätter som är lätta att tillaga men också mer avancerade för den som vill skapa en måltid långt utöver det vanliga. Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat. Men allt går att anrätta i ett normalutrustat kök!

Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010. Han är gastronomisk ledare vid Saluhallen Slakteriet i Västerås och har tillsammans med Gert Klötzke tidigare skrivit den prisbelönta kokboken Smörgåsbord för Max Ström.

Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han driver till vardags Långbro värdshus och är ordförande i Årets kock.

Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Han är en av Sveriges allra mest erfarna kockar och har skrivit ett stort antal kokböcker.

Magnus Skoglöf är en av Sveriges främsta matfotografer med mer än 25 års erfarenhet.
Ny bok
304 kr319 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
304 kr319 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)