Gucka: en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Går att skopa upp med någon typ av ätbart verktyg. Världens bästa partymat. Passar självklart även perfekt som sås till kött, fisk och vegetariska rätter i alla möjliga sammanhang.
Källa: Svenska Guckalandslaget
Heta bönröror, kryddiga chutneys, fräscha salsor och smakrika färskoströror. Det inofficiella Svenska Guckalandslaget bjuder här på ett 60-tal recept på sina favoritguckor. Dessutom tipsas om läckra dippverktyg i form av annorlunda baguetter, hemgjorda rotfruktschips, filopinnar och örtkryddade brytbröd.
I guckalandslaget återfinns bland andra Henrik Francke, vars bok Brödälskare utsågs till Årets bästa brödbok 2005, och Mia Öhrn som tidigare skrivit boken Kladdkakor. Bli själv medlem i Guckalandslaget genom att tipsa om din älsklingsröra på www.guckalandslaget.se.
Bokens läckra foton är tagna av Sara Danielsson och formgivningen är gjord av Evelina Thörnberg.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker