OMSORG OM ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDRADE påverkar många människorns liv, både som omsorgstagare och som formella och informella omsorgsgivare. Trots detta saknas diskussioner ur ett jämställdhetsperspektiv när samhällets omsorgsinsatser förändras.
Vad innebär det att kvinnor står för största delen av anhörigomsorgen? Vilket pris betalar de som vårdar närstående, och hur skulle detta pris kunna minska? Hur konstrueras maskulinitet och femininitet i omsorgsarbete, och vad innebär det för yrket? Hur påverkas möten i vardagen av personalens och brukarnas kön? Och är det verkligen eftersträvansvärt med flera män i omsorgsarbete?
Genus i omsorgens vardag är en antologi skriven av tio forskare inom socialt arbete, socialantropologi och sociologi. Den ger en bred introduktion till genusinriktad forskning på omsorgsområdet och presenterar också helt ny forskning. Redaktörer är Marta Szebehely, professor, och Evy Gunnarsson, docent, båda verksamma vid institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet.
Boken vänder sig till studerande inom socialt arbete, sociologi, vårdutbildningar, samhällsvetenskap och genusvetenskap, samt till chefer inom omsorgsverksamheter.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker