Från 1960-talet och tjugo år framåt var Sverige avundat runt om i världen. Det var ett välmående land som strävade efter jämställdhet, som hade lyckats undvika krig och som nu verkade leda världen mot en renare, vänligare, förnuftigare framtid. Flyktingar var välkomna, oavsett om de var amerikaner som flydde Vietnamkriget, chilenare som flydde undan Pinochet eller afrikaner som flydde inbördeskrig. Till och med en missanpassad ung engelsman kunde få jobb och bostad på den tiden.
I slutet av 70-talet träffade den unge Andrew Brown svenska Anita. Han följde henne hem till Sverige där de gifte sig, fick barn och bosatte sig utanför Göteborg och han fick jobb på träfabriken. Det var ett Sverige djupt rotat i den socialdemokratiska drömmen om Folkhemmet. Fiske blev hans stora passion och en möjlighet att fly landet som både förförde och förtryckte honom med sin blandning av välvilja och djupa konservatism.
Under 80-talet föll hans äktenskap och hans land samman när frestelserna från världen utanför trängde sig på. Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm och välfärdssystemet smulades sönder tillsammans med den industri som byggt upp det.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker