Dietkompassen : vetenskapen visar vägen; Malin Attefall; 2020
endast ny

Dietkompassen : vetenskapen visar vägen Upplaga 1

av Malin Attefall
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." BTJ

Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?

Dietvärlden är full av motstridiga råd – ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför­delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.

När vetenskapsjournalisten Malin Attefall skapade den populära reality-serien Bästa dieten lät hon fyra par prova varsin diet under en månad: LCHF, 5:2-fasta, veganmat och statens kostråd. På bästa sändningstid fick tittarna följa parens med- och motgångar i vardagen och se hur deras hälsa påverkades av den nya kosten. I Dietkompassen gräver hon vidare och undersöker vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.

 

”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

”Dietkompassen är väldigt bra läsning överlag. Jag kan lätt rekommendera boken till andra.” Jacob Gudiol, fysioterapeut, bloggare
och författare

”Som läkare har jag länge saknat en bok som denna att sätta i händerna på motiverade patienter.” Kerstin Brismar, läkare och professor i diabetesforskning

”En uppfriskande och ärlig guide till att hitta just sin väg inom kost och hälsa.” Lisa Andersson, 5:2-inspiratör

”Väldigt intressant redogörelse av vegokost. Befriande att slippa pseudovetenskap.” Mattias Kristiansson, chefredaktör Vego

"En härligt intressant bok, speciellt när man är nyfiken på vilken diet man ska välja.” Emil Spanos, kökschef, följare av
livsmedelsverkets kostrekommendationer

”Bokens fördjupning av tv-serien Bästa dieten är bra. Den visar att vi fungerar olika och att alla kostval inte passar alla.” Mia Rundlöf, LCHF-inspiratör
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." BTJ

Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?

Dietvärlden är full av motstridiga råd – ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför­delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.

När vetenskapsjournalisten Malin Attefall skapade den populära reality-serien Bästa dieten lät hon fyra par prova varsin diet under en månad: LCHF, 5:2-fasta, veganmat och statens kostråd. På bästa sändningstid fick tittarna följa parens med- och motgångar i vardagen och se hur deras hälsa påverkades av den nya kosten. I Dietkompassen gräver hon vidare och undersöker vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.

 

”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

”Dietkompassen är väldigt bra läsning överlag. Jag kan lätt rekommendera boken till andra.” Jacob Gudiol, fysioterapeut, bloggare
och författare

”Som läkare har jag länge saknat en bok som denna att sätta i händerna på motiverade patienter.” Kerstin Brismar, läkare och professor i diabetesforskning

”En uppfriskande och ärlig guide till att hitta just sin väg inom kost och hälsa.” Lisa Andersson, 5:2-inspiratör

”Väldigt intressant redogörelse av vegokost. Befriande att slippa pseudovetenskap.” Mattias Kristiansson, chefredaktör Vego

"En härligt intressant bok, speciellt när man är nyfiken på vilken diet man ska välja.” Emil Spanos, kökschef, följare av
livsmedelsverkets kostrekommendationer

”Bokens fördjupning av tv-serien Bästa dieten är bra. Den visar att vi fungerar olika och att alla kostval inte passar alla.” Mia Rundlöf, LCHF-inspiratör
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2020
ISBN: 9789127163294
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 271 st
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." BTJ

Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?

Dietvärlden är full av motstridiga råd – ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför­delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.

När vetenskapsjournalisten Malin Attefall skapade den populära reality-serien Bästa dieten lät hon fyra par prova varsin diet under en månad: LCHF, 5:2-fasta, veganmat och statens kostråd. På bästa sändningstid fick tittarna följa parens med- och motgångar i vardagen och se hur deras hälsa påverkades av den nya kosten. I Dietkompassen gräver hon vidare och undersöker vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.

 

”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

”Dietkompassen är väldigt bra läsning överlag. Jag kan lätt rekommendera boken till andra.” Jacob Gudiol, fysioterapeut, bloggare
och författare

”Som läkare har jag länge saknat en bok som denna att sätta i händerna på motiverade patienter.” Kerstin Brismar, läkare och professor i diabetesforskning

”En uppfriskande och ärlig guide till att hitta just sin väg inom kost och hälsa.” Lisa Andersson, 5:2-inspiratör

”Väldigt intressant redogörelse av vegokost. Befriande att slippa pseudovetenskap.” Mattias Kristiansson, chefredaktör Vego

"En härligt intressant bok, speciellt när man är nyfiken på vilken diet man ska välja.” Emil Spanos, kökschef, följare av
livsmedelsverkets kostrekommendationer

”Bokens fördjupning av tv-serien Bästa dieten är bra. Den visar att vi fungerar olika och att alla kostval inte passar alla.” Mia Rundlöf, LCHF-inspiratör
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." BTJ

Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?

Dietvärlden är full av motstridiga råd – ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför­delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.

När vetenskapsjournalisten Malin Attefall skapade den populära reality-serien Bästa dieten lät hon fyra par prova varsin diet under en månad: LCHF, 5:2-fasta, veganmat och statens kostråd. På bästa sändningstid fick tittarna följa parens med- och motgångar i vardagen och se hur deras hälsa påverkades av den nya kosten. I Dietkompassen gräver hon vidare och undersöker vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.

 

”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

”Dietkompassen är väldigt bra läsning överlag. Jag kan lätt rekommendera boken till andra.” Jacob Gudiol, fysioterapeut, bloggare
och författare

”Som läkare har jag länge saknat en bok som denna att sätta i händerna på motiverade patienter.” Kerstin Brismar, läkare och professor i diabetesforskning

”En uppfriskande och ärlig guide till att hitta just sin väg inom kost och hälsa.” Lisa Andersson, 5:2-inspiratör

”Väldigt intressant redogörelse av vegokost. Befriande att slippa pseudovetenskap.” Mattias Kristiansson, chefredaktör Vego

"En härligt intressant bok, speciellt när man är nyfiken på vilken diet man ska välja.” Emil Spanos, kökschef, följare av
livsmedelsverkets kostrekommendationer

”Bokens fördjupning av tv-serien Bästa dieten är bra. Den visar att vi fungerar olika och att alla kostval inte passar alla.” Mia Rundlöf, LCHF-inspiratör
Ny bok
220 kr231 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
220 kr231 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)