Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost; Maria Felding, Tobias Schmidt Hansen; 2019
endast ny

Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost Upplaga 1

av Maria Felding, Tobias Schmidt Hansen
Tankar om miljö, etik och hälsa har lett till ett ökat intresse för veganism och en växtbaserad kost. Men medan allt fler byter ut köttbullarna mot bönor, finns det de som funderar på om det verkligen är hälsosamt att bara äta mat från växtriket. Får veganer i sig tillräckligt med protein, måste man inte dricka komjölk för att få starka ben och visst ökar risken för bröstcancer om man äter soja? Och hur är det egentligen med fisk?

Förvirringen kring vilken mat man bör äta är utbredd och många kostråd grundar sig mer på myter än den senaste vetenskapen. I den här boken har en läkare och en klinisk dietist gått ihop för att hjälpa oss att navigera bland alla motstridiga råd i kostdjungeln.

Målet är att ge läsaren en grundläggande förståelse för hur många av de livsstilssjukdomar som drabbar oss västerlänningar utvecklas. Tillstånd som hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes går nämligen både att förebygga och att behandla – med en växtbaserad kost.

Författarna går igenom olika kostmyter och en rad missförstånd om inflammation, antioxidanter, mättat fett, insulinresistens och mycket annat. Och så besvarar de förstås alla de vanliga frågorna om en växtbaserad kost. De ger oss också en praktisk vägledning till hur man äter växtbaserat, inklusive recept för att komma igång.

Boken ger den kunskap som alla borde ha om hur maten påverkar sjukdom och hälsa, och den undanröjer alla tvivel om vilken som är den mest optimala kosten.

”I den här boken sammanfattar Maria Felding och Tobias Schmidt Hansen forskningen om den växtbaserade kostens hälsoeffekter. Komplexa data presenteras på ett begripligt och underhållande sätt. Låt innehållet inspirera dig till grönare måltider så att du själv får uppleva hur det påverkar ditt välbefinnande.”

David Stenholtz, överläkare i onkologi, ordförande for Läkare för Framtiden
Tankar om miljö, etik och hälsa har lett till ett ökat intresse för veganism och en växtbaserad kost. Men medan allt fler byter ut köttbullarna mot bönor, finns det de som funderar på om det verkligen är hälsosamt att bara äta mat från växtriket. Får veganer i sig tillräckligt med protein, måste man inte dricka komjölk för att få starka ben och visst ökar risken för bröstcancer om man äter soja? Och hur är det egentligen med fisk?

Förvirringen kring vilken mat man bör äta är utbredd och många kostråd grundar sig mer på myter än den senaste vetenskapen. I den här boken har en läkare och en klinisk dietist gått ihop för att hjälpa oss att navigera bland alla motstridiga råd i kostdjungeln.

Målet är att ge läsaren en grundläggande förståelse för hur många av de livsstilssjukdomar som drabbar oss västerlänningar utvecklas. Tillstånd som hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes går nämligen både att förebygga och att behandla – med en växtbaserad kost.

Författarna går igenom olika kostmyter och en rad missförstånd om inflammation, antioxidanter, mättat fett, insulinresistens och mycket annat. Och så besvarar de förstås alla de vanliga frågorna om en växtbaserad kost. De ger oss också en praktisk vägledning till hur man äter växtbaserat, inklusive recept för att komma igång.

Boken ger den kunskap som alla borde ha om hur maten påverkar sjukdom och hälsa, och den undanröjer alla tvivel om vilken som är den mest optimala kosten.

”I den här boken sammanfattar Maria Felding och Tobias Schmidt Hansen forskningen om den växtbaserade kostens hälsoeffekter. Komplexa data presenteras på ett begripligt och underhållande sätt. Låt innehållet inspirera dig till grönare måltider så att du själv får uppleva hur det påverkar ditt välbefinnande.”

David Stenholtz, överläkare i onkologi, ordförande for Läkare för Framtiden
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2019
ISBN: 9789198392401
Förlag: Soulfoods
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 319 st
Tankar om miljö, etik och hälsa har lett till ett ökat intresse för veganism och en växtbaserad kost. Men medan allt fler byter ut köttbullarna mot bönor, finns det de som funderar på om det verkligen är hälsosamt att bara äta mat från växtriket. Får veganer i sig tillräckligt med protein, måste man inte dricka komjölk för att få starka ben och visst ökar risken för bröstcancer om man äter soja? Och hur är det egentligen med fisk?

Förvirringen kring vilken mat man bör äta är utbredd och många kostråd grundar sig mer på myter än den senaste vetenskapen. I den här boken har en läkare och en klinisk dietist gått ihop för att hjälpa oss att navigera bland alla motstridiga råd i kostdjungeln.

Målet är att ge läsaren en grundläggande förståelse för hur många av de livsstilssjukdomar som drabbar oss västerlänningar utvecklas. Tillstånd som hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes går nämligen både att förebygga och att behandla – med en växtbaserad kost.

Författarna går igenom olika kostmyter och en rad missförstånd om inflammation, antioxidanter, mättat fett, insulinresistens och mycket annat. Och så besvarar de förstås alla de vanliga frågorna om en växtbaserad kost. De ger oss också en praktisk vägledning till hur man äter växtbaserat, inklusive recept för att komma igång.

Boken ger den kunskap som alla borde ha om hur maten påverkar sjukdom och hälsa, och den undanröjer alla tvivel om vilken som är den mest optimala kosten.

”I den här boken sammanfattar Maria Felding och Tobias Schmidt Hansen forskningen om den växtbaserade kostens hälsoeffekter. Komplexa data presenteras på ett begripligt och underhållande sätt. Låt innehållet inspirera dig till grönare måltider så att du själv får uppleva hur det påverkar ditt välbefinnande.”

David Stenholtz, överläkare i onkologi, ordförande for Läkare för Framtiden
Tankar om miljö, etik och hälsa har lett till ett ökat intresse för veganism och en växtbaserad kost. Men medan allt fler byter ut köttbullarna mot bönor, finns det de som funderar på om det verkligen är hälsosamt att bara äta mat från växtriket. Får veganer i sig tillräckligt med protein, måste man inte dricka komjölk för att få starka ben och visst ökar risken för bröstcancer om man äter soja? Och hur är det egentligen med fisk?

Förvirringen kring vilken mat man bör äta är utbredd och många kostråd grundar sig mer på myter än den senaste vetenskapen. I den här boken har en läkare och en klinisk dietist gått ihop för att hjälpa oss att navigera bland alla motstridiga råd i kostdjungeln.

Målet är att ge läsaren en grundläggande förståelse för hur många av de livsstilssjukdomar som drabbar oss västerlänningar utvecklas. Tillstånd som hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes går nämligen både att förebygga och att behandla – med en växtbaserad kost.

Författarna går igenom olika kostmyter och en rad missförstånd om inflammation, antioxidanter, mättat fett, insulinresistens och mycket annat. Och så besvarar de förstås alla de vanliga frågorna om en växtbaserad kost. De ger oss också en praktisk vägledning till hur man äter växtbaserat, inklusive recept för att komma igång.

Boken ger den kunskap som alla borde ha om hur maten påverkar sjukdom och hälsa, och den undanröjer alla tvivel om vilken som är den mest optimala kosten.

”I den här boken sammanfattar Maria Felding och Tobias Schmidt Hansen forskningen om den växtbaserade kostens hälsoeffekter. Komplexa data presenteras på ett begripligt och underhållande sätt. Låt innehållet inspirera dig till grönare måltider så att du själv får uppleva hur det påverkar ditt välbefinnande.”

David Stenholtz, överläkare i onkologi, ordförande for Läkare för Framtiden
Ny bok
193 kr203 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
193 kr203 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)