Ett professionellt förhållningssätt till undervisning - vad innebär det? Hur kan den tysta kunskapen hos den enskilde läraren formuleras och göras mer tillgänglig? Vilka verktyg kan en lärare utveckla för att bedöma hur undervisningen fungerar?
Denna bok har skrivits utifrån ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt som författaren genomfört om dans som ett nytt estetiskt ämne i skolan. Resultaten visar att det utifrån en teoretisk referensram är möjligt att identifiera begrepp och observera beteenden som är väsentliga för barns inlärning och prestation. En del av dessa begrepp har traditionellt inte uppmärksammats, t.ex. villighet, uthållighet, engagemang och glädje.
Författaren visar hur lärarprofessionalism och den tysta kunskapen hos den enskilde läraren, i det dagliga arbetet, kan verbaliseras och läggas till grund för ett forskningsinstrument. De utprövade bedömningsvariablerna och skalorna presenteras nu för praktisk användning. Ett syfte är att den enskilde läraren, oavsett undervisningsämne, själv ska kunna utveckla ett personligt verktyg för analys av undervisningen och dess effekter. Boken beskriver också den studerade traditionen inom barndans och dess spridning.
Dans på schemat vänder sig till alla slags lärare samt till kulturarbetare, politiker och föräldrar med intresse för barn och utbildning.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker