Bättre mage : hur sanning om din mage blev en hemlighet Upplaga 1
Ont i magen? Hur gjorde läkare förr, vad säger den moderna forskningen? Den som lider av candida, gaser, IBS, magkatarr, uppblåst mage eller något annat vanligt magproblem kan ofta må bättre av att följa den äldre läkarkårens mer holistiska råd än att förlita sig på dagens symptomdämpande piller mot "kroniska" magproblem. Långt in på 1950-talet ordinerade läkare noggrant utformade kostråd, sanering av infektionshärdar i kroppen och mycket vila till patienter. Förr fanns det gott om diagnoser som var förknippade med dålig matsmältning och felaktig diet. För låg magsyra, för lite proteinspjälkande enzymer eller jäsningsdyspepsi uppblåst mage av jäsande kolhydrater är bara några diagnoser som den moderna sjukvården skrotat eller glömt bort. Ändå finns matsmältningsproblemen kvar hos patienter, det är bara läkarna som inte ser dem.
I Bättre mage granskar författaren Louise Sjöbäck historien bakom våra vanligaste magbesvär och hur gårdagens läkare handskades med problemen. Louise botade själv sin kroniska IBS genom att äta LCHF, en kost som starkt påminner om den diet som läkare för inte så länge sedan rekommenderade till sina magpatienter.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2013
ISBN: 9789172412590
Förlag: Optimal Förlag
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 175 st
Ont i magen? Hur gjorde läkare förr, vad säger den moderna forskningen? Den som lider av candida, gaser, IBS, magkatarr, uppblåst mage eller något annat vanligt magproblem kan ofta må bättre av att följa den äldre läkarkårens mer holistiska råd än att förlita sig på dagens symptomdämpande piller mot "kroniska" magproblem. Långt in på 1950-talet ordinerade läkare noggrant utformade kostråd, sanering av infektionshärdar i kroppen och mycket vila till patienter. Förr fanns det gott om diagnoser som var förknippade med dålig matsmältning och felaktig diet. För låg magsyra, för lite proteinspjälkande enzymer eller jäsningsdyspepsi uppblåst mage av jäsande kolhydrater är bara några diagnoser som den moderna sjukvården skrotat eller glömt bort. Ändå finns matsmältningsproblemen kvar hos patienter, det är bara läkarna som inte ser dem.
I Bättre mage granskar författaren Louise Sjöbäck historien bakom våra vanligaste magbesvär och hur gårdagens läkare handskades med problemen. Louise botade själv sin kroniska IBS genom att äta LCHF, en kost som starkt påminner om den diet som läkare för inte så länge sedan rekommenderade till sina magpatienter.
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.