Få saker i samhället engagerar oss så som arbete. Arbete är föremål för våra drömmar och visioner om framtiden när vi är unga. Arbete engagerar våra strävanden som vuxna. Det ger en plattform för gemenskap, såväl som möjlighet att forma vår identitet. Men arbete kan också vara något som stänger människor ute; från gemenskap och deltagande, och från att forma sin egen framtid.
Läs mer
Den här boken är ett resultat av flera års forskning om de förändringar som har format arbetsmarknaden och som fortfarande pågår. Den beskriver hur arbetsmarknaden blivit just en marknad och lyfter fram centrala tendenser i denna omvandling. Såväl den som söker arbete som den som har ett arbete står inför nya utmaningar:
• Hur gör jag mig anställningsbar?
• Vilka förväntningar och krav ställs på mig som arbetssökande?
• Hur är förmedlingen av arbete organiserad idag?
Arbetsmarknadspolitiken kan få oförutsedda effekter på den enskilda människans liv. Vi måste granska, diskutera och ifrågasätta vad varje politisk inriktning och dess verktyg innebär. Den här boken ger underlag och inspiration för en sådan diskussion.
Arbetets marknad vänder sig till studerande inom följande områden: arbetsvetenskap, personaladministration, samhällsvetenskapliga ämnen och socionomutbildningen. Den lämpar sig också för verksamma inom arbetsmarknads- och arbetslivsområdet och för politiker.
Om författarna
Christina Garsten är professor i socialantropologi vid Stockholms universitet, Jessica Lindvert är docent i statsvetenskap och Renita Thedvall är fil. dr i socialantropologi vid Stockholms universitet.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker