I den här boken får du genom samlad aktuell forskning en unik översikt av och fördjupad kunskap om personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga.
Personer med funktionsnedsättningar är en grupp med stort vård- och omsorgsbehov som det ofta är anhöriga som tillgodoser. Forskning visar att många som arbetar inom vården saknar kunskap om och erfarenhet av att bemöta personer med funktionsnedsättningar, vilket bidrar till att dessa personer riskerar att få mindre vård och färre avancerade behandlingar än övriga befolkningen.
Vård och omsorg om personer med funktionsnedsättningar fungerar som underlag för förståelsen för och bemötandet av personer med funktionsnedsättningar och anhöriga i kontakt med vård och omsorg. I kapitlen finns fallbeskrivningar och diskussionsfrågor som är tänkta att tjäna som tankeväckare för dig som läsare eller som diskussionsunderlag i grupp på exempelvis vårdutbildningar.
Författaren Ulrika Hallberg är socionom, filosofie doktor och docent i folkhälsovetenskap. Hon har de senaste 25 åren forskat om personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga.
Recension: "Boken är mycket pedagogisk och lättfattlig. De som i sin profession möter personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga kommer att ha behållning av boken, som även kan användas på vårdutbildningar." Publiceras i BTJ-häftet nr 15, 2017. Lektör Maria Fridstjerna
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker