Vi lever i en tid då det blir alltmer angeläget att hitta lösningar på globala, nationella och lokala samhällsutmaningar. Många organisationer tar initiativ till en mängd vällovliga åtgärder, men hur vet vi egentligen att åtgärderna är ändamålsenligt utformade? Att de blir genomförda på bästa möjliga sätt och verkligen bidrar till att lösa utmaningarna? Alltför ofta saknar vi kunskap om detta, vilket gör det svårt att ta tillvara lärdomar som kan hjälpa oss att ännu bättre utforma efterföljande åtgärder.
Denna bok visar hur lärande kan stärkas genom ett systemperspektiv på utvärdering. Här beskrivs hur goda förutsättningar för att utvärdera en åtgärd, så kallad utvärderingsbarhet, kan skapas redan då en åtgärd planeras. Boken ger även en beskrivning av en utvärderingsprocess som syftar till att skapa lärande som omsätts i handling, samtidigt som den främjar ansvarsutkrävande.
Utvärdering – ett systemperspektiv vänder sig i första hand till studenter och forskare, men bokens praktiska inriktning gör den till ett utmärkt stöd för organisationer och yrkesverksamma som planerar, genomför och beställer utvärderingar.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker