Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier; Karin Bojs; 2012
Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier; Karin Bojs; 2012

Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

av Karin Bojs

  • Utgiven: 2012
  • ISBN: 9789171262530
  • Sidor: 143 st
  • Förlag: Max Ström
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

»Syra små rätter [...] Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att njuta av även resten av året«DN.»Mjölksyra med mersmak [...] efter att ha läst hennes (Karin Bojs) eleganta och lustfyllda handbok vill jag göra så mycket mer än den kål som sedan några veckor står och mognar uppe på vinden. Lök, gurka och morötter!«SVDMjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera och förädla mat. Den är energisnål, behåller viktiga näringsämnen och tar fram fina och komplexa smaker. För författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har grönsakssyrning blivit en kär hobby. När hösten går mot vinter är hennes kylskåp fyllt av burkar med lysande orange morotsslantar, syrliga som karameller. Där finns olivgröna gurkor och rosa lökar, benvit surkål och vackrast av allt: rödkålen. De flesta grönsaker går att syra: gurka, skärbönor, röda och gröna tomater, squash, blomkål, paprika, schalottenlök, rödbetor, morötter, kålrötter och rovor.Boken ger en praktisk och enkel handledning om hur själva mjölksyrandet går till och ger odlingstips och recept. Läsaren får också en fördjupad information om vad som händer i en mjölksyrekultur, vilka positiva hälsoeffekter som mjölksyrade produkter har för människan i form av ökat intag av vitaminer och mineralämnen, jämnare svängningar i blodsockret och en förbättrad tarmflora.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier (2012)

I augusti 2012 släpptes boken Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier skriven av Karin Bojs. Den är skriven på svenska och består av 143 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Max Ström.

Köp boken Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier på Studentapan och spara pengar.

Referera till Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

Harvard

Bojs, K. (2012). Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier. Max Ström.

Oxford

Bojs, Karin, Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier (Max Ström, 2012).

APA

Bojs, K. (2012). Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier. Max Ström.

Vancouver

Bojs K. Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier. Max Ström; 2012.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.