Stroke är en av våra stora folksjukdomar och den sjukdom som orsakar flest vårddagar i vårt land. Oavsett vilken profession vi tillhör inom vård och omsorg möter vi därför människor som drabbats av stroke i prehospital vård, primärvård, sjukhusvård, och kommunal vård och omsorg.
Stroke är en sjukdom som drabbar individer på olika sätt relaterat till var hjärnskadan är belägen. Syftet med denna bok är att belysa hur ett insjuknande i stroke kan upplevas, hur vårdprocessen bedrivs ur ett multidisciplinärt perspektiv samt att få del av hur livet kan påverkas när en närstående drabbas av stroke.
I det multidisciplinära teamet ingår i denna bok arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, logopeder, läkare, neuropsykolog, sjukgymnaster, sjuksköterskor, tandhygienist och tandläkare. Boken har som helhet ett patientnära perspektiv. Målgrupp är universitets- och högskolestuderande inom de olika yrkesgrupperna, men även andra som vill veta mer om hur sjukdomen påverkar människors liv och de möjligheter som finns till återhämtning efter stroke.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker