Smulpajer : till kaffe och dessert; Elisabeth Johansson; 2006
Smulpajer : till kaffe och dessert; Elisabeth Johansson; 2006

Smulpajer : till kaffe och dessert

av Elisabeth Johansson

  • Utgiven: 2006
  • ISBN: 9789100111069
  • Sidor: 127 st
  • Förlag: Albert Bonniers Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

I Smulpajer till kaffe och dessert presenterar restaurangkonditor Elisabeth Johansson en mängd fantasifulla och nyskapande pajer tillsammans med gamla klassiker. Hennes signum är enkla men inspirerande recept med oväntade ingredienser och sammansättningar. Alla som möjligen trodde att en smulpaj bara kan göras på ett sätt kommer att upptäcka att det finns hur många varianter som helst, den ena godare än den andra. Självklart bör man ta vara på trädgårdens frukter och bär och vad kan vara enklare än en smulpaj, som man snabbt svänger ihop när det kommer fikagäster eller man vill bjuda på en läcker dessert efter en god middag? Boken innehåller ett femtiotal smulpajer och är indelad i fem avsnitt efter vad "smulorna" består av: smulpajer med choklad, med nötter, med frön, gryn och flingor, kryddiga smulpajer samt en grupp med övriga pajer, där till exempel en oemotståndlig bananpaj med maryland cookies-smulor ingår. Några andra exempel är äppelpaj med pepparkakssmulor och valnötter, knäckig kolapaj med lingon eller två olika blåbärspajer, en med marshmallowsmulor och en med citronsmulor. Dessutom finns det recept på den i särklass godaste vaniljsåsen och vaniljglassen. Recepten illustreras av matfotografen Nisse Petersons fina bilder.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Smulpajer : till kaffe och dessert (2006)

I augusti 2006 släpptes boken Smulpajer : till kaffe och dessert skriven av Elisabeth Johansson. Den är skriven på svenska och består av 127 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Albert Bonniers Förlag som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Smulpajer : till kaffe och dessert på Studentapan och spara pengar.

Referera till Smulpajer : till kaffe och dessert

Harvard

Johansson, E. (2006). Smulpajer : till kaffe och dessert. Albert Bonniers Förlag.

Oxford

Johansson, Elisabeth, Smulpajer : till kaffe och dessert (Albert Bonniers Förlag, 2006).

APA

Johansson, E. (2006). Smulpajer : till kaffe och dessert. Albert Bonniers Förlag.

Vancouver

Johansson E. Smulpajer : till kaffe och dessert. Albert Bonniers Förlag; 2006.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.