Klimatförändringar, pandemier och skolskjutningar är alla exempel på samhällskriser som aktualiserar frågan om hur skolans personal arbetar i krissituationer. Vilken beredskap har skolan att hantera samhällskriser? Vilka kompetenser behöver skolans personal? Vad innebär det att vara en krisaktör?
I boken beskrivs olika typer av samhällskriser, deras faser, orsaker och karaktäristika. Författarna argumenterar för att krishantering bör ses som en aspekt av den professionella lärarkunskapen och läsaren får ta de del av konkreta strategier och förhållningssätt som är en del av skolans krishantering. Barnperspektivet lyfts fram, liksom situationen i svensk skola och vilka förutsättningar som här finns för ett fungerande krishanteringsarbete, inte minst när det gäller förebyggande insatser.
Skolans värld möter samhällskriser riktar sig till skolpersonal som behöver kunskap om krishantering i skolan. Boken innehåller forskningsnära diskussioner om hur en kris på olika sätt påverkar skolan, dess personal och eleverna. Den presenterar praktiska övningar för reflektion som kan användas som underlag i utbildning av blivande och verksamma lärare, men också av rektorer och annan skolpersonal.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker