Matarvets trådar : från antik fisksås till svenskt fredagsmys; Jenny Högström Berntson, Pernilla Schedin; 2023
endast ny

Matarvets trådar : från antik fisksås till svenskt fredagsmys

av Jenny Högström Berntson, Pernilla Schedin
Matarvets trådar belyser matens kulturarv utifrån varierande teman som täcker in olika tidsepoker och ämnen. Bidragen i boken tangerar olika dagsaktuella forskningsinriktningar och fångar upp frågor som kulturarv och hållbarhet, turism och identitet. Tanken är att boken ska öka kunskapen om just mat som kulturarv och bidra till en ökad förståelse för dess komplexitet och giltighet både i nutiden och framtiden.

I boken bjuds ett helt smörgåsbord av exempel. Alltifrån antikens mest omtalade fisksås, ­håvfisketraditioner i Tornedalen, grönt matarv, typiska svenska traditioner, trendande maträtter, levande grisar som matförråd på fartyg liksom medeltida maträtter. Allt skrivet av kunniga forskare och med ett rikt bildmaterial. Texterna avslutas ofta med ett tidstypiskt recept.
Matarvets trådar belyser matens kulturarv utifrån varierande teman som täcker in olika tidsepoker och ämnen. Bidragen i boken tangerar olika dagsaktuella forskningsinriktningar och fångar upp frågor som kulturarv och hållbarhet, turism och identitet. Tanken är att boken ska öka kunskapen om just mat som kulturarv och bidra till en ökad förståelse för dess komplexitet och giltighet både i nutiden och framtiden.

I boken bjuds ett helt smörgåsbord av exempel. Alltifrån antikens mest omtalade fisksås, ­håvfisketraditioner i Tornedalen, grönt matarv, typiska svenska traditioner, trendande maträtter, levande grisar som matförråd på fartyg liksom medeltida maträtter. Allt skrivet av kunniga forskare och med ett rikt bildmaterial. Texterna avslutas ofta med ett tidstypiskt recept.
Utgiven: 2023
ISBN: 9789189065956
Förlag: Carlsson
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 336 st
Matarvets trådar belyser matens kulturarv utifrån varierande teman som täcker in olika tidsepoker och ämnen. Bidragen i boken tangerar olika dagsaktuella forskningsinriktningar och fångar upp frågor som kulturarv och hållbarhet, turism och identitet. Tanken är att boken ska öka kunskapen om just mat som kulturarv och bidra till en ökad förståelse för dess komplexitet och giltighet både i nutiden och framtiden.

I boken bjuds ett helt smörgåsbord av exempel. Alltifrån antikens mest omtalade fisksås, ­håvfisketraditioner i Tornedalen, grönt matarv, typiska svenska traditioner, trendande maträtter, levande grisar som matförråd på fartyg liksom medeltida maträtter. Allt skrivet av kunniga forskare och med ett rikt bildmaterial. Texterna avslutas ofta med ett tidstypiskt recept.
Matarvets trådar belyser matens kulturarv utifrån varierande teman som täcker in olika tidsepoker och ämnen. Bidragen i boken tangerar olika dagsaktuella forskningsinriktningar och fångar upp frågor som kulturarv och hållbarhet, turism och identitet. Tanken är att boken ska öka kunskapen om just mat som kulturarv och bidra till en ökad förståelse för dess komplexitet och giltighet både i nutiden och framtiden.

I boken bjuds ett helt smörgåsbord av exempel. Alltifrån antikens mest omtalade fisksås, ­håvfisketraditioner i Tornedalen, grönt matarv, typiska svenska traditioner, trendande maträtter, levande grisar som matförråd på fartyg liksom medeltida maträtter. Allt skrivet av kunniga forskare och med ett rikt bildmaterial. Texterna avslutas ofta med ett tidstypiskt recept.
Ny bok
294 kr309 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
294 kr309 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)