Bland det mest äktsvenska som finns är berättelserna om våra förfäders plikttrohet och hederlighet. Fadern och modern som firar det dagliga livets gudstjänst, i arbetet, vid spisen, på åkern, och vid vaggan. Bakom denna tåliga och tappra livshållning låg tio generationers fostran i Martin Luthers lilla katekes.
I dag är Martin Luther för de flesta svenskar
antingen okänd eller oförstådd. De som möjligen vet något om honom har ofta bilden av en stel dogmatiker och sträng moralist. I verkligheten var Luther en lutspelare och poet, men framför allt en människa fylld av motsättningar som levde i en tid som också var fylld av motsättningar.
Den här boken vill ge en bild av den verklige Luther. Mannen som först kämpade med sig själv och sin Gud för att sedan ett helt liv kämpa för en ny frimodighet och en förnyad kyrka. Den lutherska tro och teologi,
som under århundraden så starkt präglat miljoner människor växte fram ur hans egen livskamp. Det är Martin Luther med det oroliga levande hjärtat som vi här möter, men också den stormiga tid då ett modernt Europa växer fram.
Allan Sandström är född i Västerbotten 1933
och har efter teologiska studier varit verksam som journalist sedan 1958. Han har tidigare skrivit flera böcker inom olika historiska ämnesområden. 2004 erhöll han Lars Widdingpriset för historiskt författarskap.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker