För att förbättra framtidens vård, öka patienternas nöjdhet och lyfta vårdkvaliteten, presenterar denna bok evidensbaserad kunskap om centrala faktorer för kvalitets- och patientsäkerhetsarbete. Den ger inte bara en teoretisk förståelse av dessa begrepp utan erbjuder också praktiska råd för hur man framgångsrikt kan driva förbättringar. Läsaren får insikter i vilken betydelse ledarskap och teamdynamik har i dessa processer.
Betydelsen av att integrera forskningsresultat och data från kvalitetsregister i förbättringsarbetet betonas. Genom en rad exempel visar boken hur kvalitetsarbete kan utföras på olika sätt i praktiken.
Riktad till såväl nybörjare som erfarna inom hälso- och sjukvårdssektorn – inklusive studenter inom sjuksköterske-, läkar-, fysioterapi-, och arbetsterapeutprogrammen – är boken ett användbart verktyg för alla som strävar efter excellens i vård och omsorg.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I augusti 2017 släpptes boken Kvalitetsarbete för bättre och säkrare vård skriven av Anne-Marie Boström, Gun Nordström, Bodil Wilde Larsson. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 287 sidor djupgående information om medicin. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Kvalitetsarbete för bättre och säkrare vård på Studentapan och spara uppåt 22% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 7 recensioner från verifierade användare
4.9 (7)
7 recensioner
Louise
Örebro
Bra med olika modeller inom ämnet.
Denise
Nora
Hjälpt mycket under SSK-programmet.
Sanna
Älvängen
Otroligt välanvänd bok i Vetenskaplig metod och teori på avancerad nivå. Läste min specialistutbildning inom intensivvård, denna användes frekvent i VetMet-kursen! Rekommenderas starkt!
Anna
Moheda
Att förbättra vårdkvalitet är alltid aktuellt
Sandra
Örebro
En mycket intressant och lärorik bok som användes under en kurs på YH-utbildning gällande kvalitet i hälso- och sjukvården. Ger exempel på kvalitet och förändringsarbete, från det lilla (enskild medarbetare) till det stora (regionnivå).
Isabelle
Almunge
hur ska vården bli säkrare? här har du svaren