Klinisk nutrition; Lars Ellegård; 2015
Klinisk nutrition; Lars Ellegård; 2015

Klinisk nutrition Upplaga 1

av Lars Ellegård

4.6 (5)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2015
  • ISBN: 9789144092423
  • Sidor: 156 st
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Klinisk nutrition är vetenskapen och läkekonsten om hur man bäst tillgodoser näringsbehov vid olika sjukdomar. Klinisk nutrition handlar om hur maten kan leda till sjukdomar, men framförallt om hur mat och näring i olika former och genom olika tillförselvägar kan användas för att förebygga och behandla sjukdomar. Boken beskriver kroppens sammansättning, näringsbehoven hos både friska och sjuka samt matens näringsinnehåll, men den redogör också för populära koster som 5:2-diet, LCHF-kost och den nordiska kosten enligt de senaste riktlinjerna. Boken tar upp hur näringsstatus kan mätas och hur samtidig inflammation påverkar de fysiologiska processerna samt aktuell nordisk nutritionsbehandling vid medicinska, kirurgiska och psykiatriska sjukdomar. Klinisk nutrition vänder sig främst till studerande på läkar- och dietistutbildningarna, och kan användas som fördjupning på andra vårdutbildningar.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Klinisk nutrition (2015)

I maj 2015 släpptes boken Klinisk nutrition skriven av Lars Ellegård. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 156 sidor djupgående information om medicin. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur som har sitt säte i Lund.

Köp boken Klinisk nutrition på Studentapan och spara pengar.

Tillhör kategorierna

Referera till Klinisk nutrition (Upplaga 1)

Harvard

Ellegård, L. (2015). Klinisk nutrition. 1:a uppl. Studentlitteratur.

Oxford

Ellegård, Lars, Klinisk nutrition, 1 uppl. (Studentlitteratur, 2015).

APA

Ellegård, L. (2015). Klinisk nutrition (1:a uppl.). Studentlitteratur.

Vancouver

Ellegård L. Klinisk nutrition. 1:a uppl. Studentlitteratur; 2015.

Köp boken

155 kr