Intresset för internationellt socialt arbete ökar både i den rika och i den fattiga delen av världen. Positiva orsaker till detta är att många länder tar sig ur den svåraste fattigdomen. När de elementära behoven av mat, vatten och hälsovård kan avhjälpas växer kraven på sociala skyddsnät för befolkningen i dessa länder. Negativa orsaker kan vara återkommande problem som följer av t.ex. krig, kriser och sjukdomar som hiv, något som också medför att behovet av internationellt samarbete och socialt arbete uppstår. För Sveriges del innebär det dels att svenskar beger sig ut i världen och arbetar, dels att många utsatta människor kommer till Sverige.
Boken ger exempel på områden för internationellt samarbete, tar upp olika perspektiv på internationellt socialt arbete, visar på några av de viktigaste aktörerna och olika former av NGO-arbete. Den belyser även förändringar av befolkningssammansättningen i Sverige och några möjliga konsekvenser av dessa för det sociala arbetet. Författaren tar upp en rad frågeställningar för studenter och andra som planerar en utlandspraktik eller ett internationellt uppdrag och ger en inblick i komparativ forskning och konkreta utvecklingsprojekt.
Internationellt socialt arbete i teori och praktik är den första svenska boken i sitt slag. Den vänder sig till studenter i socialt arbete och till yrkesverksamma socionomer med internationellt utbyte. Den kan också vara relevant för frivilligorganisationer och andra aktörer som arbetar med internationellt socialt inriktat samarbete och bistånd.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker