Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer -; Herluf Thougaard, Rene Møller Madsen, Julie Just Munch, Anette Kamuk; 2023
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer -; Herluf Thougaard, Rene Møller Madsen, Julie Just Munch, Anette Kamuk; 2023

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer - Upplaga 3

av Herluf Thougaard, Rene Møller Madsen, Julie Just Munch, Anette Kamuk

  • Upplaga: 3e upplagan
  • Utgiven: 2023
  • ISBN: 9789144160368
  • Sidor: 459 st
  • Förlag: Studentlitteratur AB
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Hur orsakar mikroorganismer sjukdomar som matförgiftning, ebola, borrelia och bandmask? Och hur utnyttjas mikroorganismer som Saccharomyces, E.coli och probiotiska bakterier i matlagning, vid ölbryggning och i kroppens tarmsystem? Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer ger en god förståelse av olika mikroorganismer, deras tillväxt och funktioner och roll vid produktion av livsmedel. Bokens första del innehåller en ingående genomgång av den moderna systematiska bakteriologin och dessutom beskrivs virus, svampar, protozoer och parasiter. Andra delen ger en grundlig introduktion i produktion av livsmedel, mikrobiologiska risker och konserveringsmetoder och hur man kan arbeta med livsmedelssäkerhet så att mikroorganismer inte blir en hälsorisk. Boken är en översättning från danska och innehållet har anpassats efter svensk lagstiftning och svenska förhållande då exempelvis förekomsten av patogener till viss del skiljer sig mellan Sverige och Danmark. Denna tredje upplaga är uppdaterad och ingående reviderad. Bland annat finns nu avsnitt om biofilm och tarmens mikrobiota. Kapitlen om livsmedelssäkerhet har utvidgats så att det kan användas som uppslagsbok för livsmedelsföretag. Slutligen har boken fått en helt ny layout med illustrationer i färg. Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer lämpar sig för introducerande högskole- och universitetsstudier i ämnet, i första hand på utbildningar med livsmedelsanknytning. Den kan även med fördel användas som fortbildningslitteratur inom exempelvis livsmedelsindustrin.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer - (2023)

I augusti 2023 släpptes boken Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer - skriven av Herluf Thougaard, Rene Møller Madsen, Julie Just Munch, Anette Kamuk. Det är den 3e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 459 sidor djupgående information om naturvetenskap. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.

Köp boken Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer - på Studentapan och spara pengar.

Tillhör kategorierna

Referera till Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer - (Upplaga 3)

Harvard

Thougaard, H., Madsen, R. M., Munch, J. J. & Kamuk, A. (2023). Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer -. 3:e uppl. Studentlitteratur AB.

Oxford

Thougaard, Herluf, Madsen, Rene Møller, Munch, Julie Just & Kamuk, Anette, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer -, 3 uppl. (Studentlitteratur AB, 2023).

APA

Thougaard, H., Madsen, R. M., Munch, J. J., & Kamuk, A. (2023). Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer - (3:e uppl.). Studentlitteratur AB.

Vancouver

Thougaard H, Madsen RM, Munch JJ, Kamuk A. Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer -. 3:e uppl. Studentlitteratur AB; 2023.

Köp boken

Helt ny

724 kr