I stället för att deppa over min glutenintolerans började jag experimentera med potatismjöl, rismjöl och majsmjöl. Jag bodde då i Laos, i Sydost Asien, och glutenfria mjöl och produkter var svårt att få tag på. När jag flyttade vidare till Thailand fick jag tag på glutenfritt mjöl. Resultatet har till slut blivit en egen receptbok för glutenfri matlagning. Glutenintolerans behöver absolut inte vara ett hinder för den som älskar kakor.
Under de gångna åren har jag samlat på mig recept, trix och råd för att laga smakfulla bakverk och rätter utan gluten. Ett par recept innehåller råg, vilket jag själv kan äta, men som personer med celiaki måste utesluta ur dieten. Recepten blandar norskt med svenskt och varvas med lokala miljöskildringar. Jag har samverkat med konstnärer från Båstad/Bjäre. Dessutom ingår bilder och information från den vackra Helgelandskusten i Nord-Norge.
Tanken är att tillagningen ska vara enkel. Ingenting är överdådigt dekorerat. Det ska vara smakfullt, enkelt och snabbt att göra. Min avsikt har varit att varje uppslag skall överraska och inte bara fokusera på recept, och samtidigt ge inspiration till att baka.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker