Fejkmaten : så blir vi vilseledda; Ann Fernholm; 2022
Fejkmaten : så blir vi vilseledda; Ann Fernholm; 2022

Fejkmaten : så blir vi vilseledda Upplaga 1

av Ann Fernholm

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2022
  • ISBN: 9789127173583
  • Sidor: 231 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

"--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---" BTJ Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning. I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”. I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Fejkmaten : så blir vi vilseledda (2022)

I mars 2022 släpptes boken Fejkmaten : så blir vi vilseledda skriven av Ann Fernholm. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 231 sidor djupgående information om hälsa. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Fejkmaten : så blir vi vilseledda på Studentapan och spara uppåt 12% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Fejkmaten : så blir vi vilseledda (Upplaga 1)

Harvard

Fernholm, A. (2022). Fejkmaten : så blir vi vilseledda. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Fernholm, Ann, Fejkmaten : så blir vi vilseledda, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2022).

APA

Fernholm, A. (2022). Fejkmaten : så blir vi vilseledda (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Fernholm A. Fejkmaten : så blir vi vilseledda. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2022.

Köp boken

209 kr
237 kr

Skynda dig - Bara ett fåtal säljare kvar!