Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik; Mats-Eric Nilsson; 2008
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik; Mats-Eric Nilsson; 2008

Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik Upplaga 1

av Mats-Eric Nilsson

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2008
  • ISBN: 9789170373893
  • Sidor: 279 st
  • Förlag: Ordfront Förlag
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik (2008)

I oktober 2008 släpptes boken Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik skriven av Mats-Eric Nilsson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 279 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Ordfront Förlag.

Köp boken Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik på Studentapan och spara uppåt 56% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik (Upplaga 1)

Harvard

Nilsson, M.-E. (2008). Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik. 1:a uppl. Ordfront Förlag.

Oxford

Nilsson, Mats-Eric, Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik, 1 uppl. (Ordfront Förlag, 2008).

APA

Nilsson, M.-E. (2008). Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik (1:a uppl.). Ordfront Förlag.

Vancouver

Nilsson ME. Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik. 1:a uppl. Ordfront Förlag; 2008.

Köp boken

39 kr
89 kr