Av geografiska, kulturella och språkliga skäl har det funnits en tendens att betrakta danska och svenska som grannspråk. Det finns goda skäl till detta. Både danska och svenska tillhör den nordiska språkstammen, och fram till medeltiden var de ett ganska enhetligt dialektområde där svenska och danska köpmän lätt kunde handla med varandra. Men sedan 1200-1300-talet har språken rört sig allt längre ifrån varandra.
Frågan är om danska och svenska håller på att gå från att vara grannspråk till främmande språk, trots att de två språken fortfarande har många likheter. I en modern, multietnisk och globaliserad värld är danska inte nödvändigtvis ett grannspråk som man bör förstå, utan snarare ett främmande språk som är lätt att lära sig. Det är mot denna bakgrund som den bok du håller i din hand har skrivits. Danska - grannspråk och främmande språk vänder sig främst till dig som talar svenska och studerar danska vid en högskola i Sverige. Boken behandlar svårt danskt uttal, dansk grammatik, danskt ordförråd och det danska språkets historia. Relevanta jämförelser med svenska görs genomgående.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
2017 släpptes boken Dansk : nabosprog og fremmedsprog skriven av Robert Zola Christensen. Det är den 3e upplagan av kursboken. Den är skriven på danska och består av 292 sidor djupgående information om språk. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Dansk : nabosprog og fremmedsprog på Studentapan och spara uppåt 9% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 7 recensioner från verifierade användare
4.9 (7)
7 recensioner
Tobias
Linköping
Perfekt för kursens ändamål
Matilda
Märsta
Bra och simpel förklaring av det danska språket
Marcus
Ludvika
Jättebra bok som förklarar hur danska är uppbyggt som språk i grammatik, meningsuppbyggnad och ordklassernas böjning
Melina
Västerås
Tydlig och lättläst
Hilda
Berghem
Tydliga förklaringar och enkel att förstå.
Linnea
Arboga
Går igenom dansk grammatik grundligt i förhållande till det svenska språket.