BEKVÄM SLÅR RÄDD. Digitaliseringen skulle bli en demokratisk guldålder. Men vi var inte redo. I stället offrade vi det mesta som gör oss till självständiga individer för att få ha det bekvämt.
I dag kontrollerar en handfull techjättar allt från vår identitet till våra pengar, samtal och relationer. Vi har skänkt dem närmast oinskränkt inflytande över allt som gör privatlivet heligt, i utbyte mot smarta tjänster som förenklar livspusslet.
Hur kommer det sig att bekvämlighet blev viktigare än allting annat? Och vill vi verkligen fortsätta på en väg som kan leda till att litteraturens dystopier blir verkliga?
Följ med den internationellt hyllade journalisten, författaren och föreläsaren Andreas Ekström på en obekväm uppgörelse med vår digitala samtid. Det här är den avgörande berättelsen om hur vi förlorade makten över vår tids största revolution men också början på motståndsrörelsen som tar oss mot en mindre bekväm, men mycket rimligare värld.
Sagt om Bekvämlighetens tyranni:
"Det är märkligt hur en bok vars titel antyder att den ska handla om bekvämlighet kan göra en så obekväm. För efter att ha läst Andreas Ekströms Bekvämlighetens tyranni känner jag hur en påtagligt obekväm känsla alltmer börjar sprida sig i vardagen. Eller kanske är ökad digital självmedvetenhet ett bättre uttryck för att ringa in känslan." Johan Sjögren, SvD
"Ekström menar att vi hade ett gyllene läge att skapa något friare och mer sant demokratiskt av det tidiga internet. Istället valde vi konsekvent den mest bekväma lösningen istället för den mest genomtänkta. [ ] Boken är kort och kärnfull och ger bra, konkreta exempel på vad som har gått fel med internet, istället för svepande fördömanden." BTJ, som ger Bekvämlighetens tyranni 4 av 5 i betyg.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker