Tvåhundrafemtio människor kliver i land på en strand i Grekland. En irakisk kvinna faller på knä och ber till Allah medan barnen står tysta och sammanbitna bredvid. Hennes händer darrar. Utanför järnvägsstationen Ostiense i Rom väntar en 16-årig pojke på att en frivilligorganisation ska påbörja kvällens matutdelning. På vägen från Afghanistan har han varit med om mer förnedring än han trodde var möjligt. Men han fortsätter ändå att hoppas.
I Sverige, på en flyktingförläggning i den jämtländska skogen, försöker två unga syrier leka sig in i det nya landet, samtidigt som de kämpar med svåra minnen, förluster och sysslolöshet.
Vad händer med människor som upplevt kris och trauma? Och hur kan vi möta dem? Sophie Arnö tar med oss på en unik resa från svenska transitboenden till Jordaniens flyktingläger, Italiens provisoriska bosättningar och Greklands stränder, där hon möter en lång rad modiga och beslutsamma människor på väg, mitt i steget. Genom barnens egna berättelser tillsammans med modern psykologisk teori och forskning om krisstöd och trauma, ger den här boken en berörande och fördjupad bild av vad som händer med unga på flykt – och med oss som möter dem.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker