Att arbeta med barn och unga i utsatthet beskriver utförligt framgångsfaktorer för socialt arbete med utsatta barn och ungdomar. Texten har sin utgångspunkt i verksamheter med just unga i utsatthet.
Fokus ligger på övergången mellan teori och praktik och visar genom exempel hur socialt arbete praktiskt ”görs” i mötet mellan personal och de boende. Det är i vardagens alla situationer och möten framgång skapas. Boken tar också ett helhetsgrepp på verksamheten och visar på ett pedagogiskt sätt alltifrån hur det omgivande samhället sätter ramar för vad som är möjligt, hur lagar och regler styr vad man kan och inte kan göra. Fokus ligger dock hela tiden på det konkreta, vardagliga arbetet och hur vardagens alla dess interaktioner och relationer bygger upp en framgångsrik verksamhet.
Löpande genom texten finns en kommentar baserad på aktuell forskning av universitetslektor Stig-Arne Berglund. På så sätt visar boken på betydelsen av att hålla sig uppdaterad och på vikten av ett reflexivt och självkritiskt förhållningssätt hos chefer och medarbetare – endast då kan en verksamhet bli långsiktigt framgångsrik.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker