Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel; Charlotte Birnbaum, Martin Lind, Niklas Rådström, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell, Gastronomiska Akademien; 2019
Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel; Charlotte Birnbaum, Martin Lind, Niklas Rådström, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell, Gastronomiska Akademien; 2019

Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel

av Charlotte Birnbaum, Martin Lind, Niklas Rådström, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell

  • Utgiven: 2019
  • ISBN: 9789173319898
  • Sidor: 189 st
  • Förlag: Carlsson
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Råvara kan också skrivas rå vara, vilket ger möjligheter för en uppsjö intressanta reflexioner kring startpunkten för våra gastronomiska färdigheter. Varifrån kommer kålroten, och varför finns den i så många olika former? Vilken italienare vågade sig på att förhåna pastan, basen i den italienska kokkonsten? När på året smakar fisken bäst? Har grönsakerna blivit näringsfattigare med modern odlingsteknik? Vad gör vi med skogens alla bär? Livet är orättvist Ann Wigmore, som menade att all upphettad mat var skadlig omkom i en brand i sitt eget kök. Hummer, lutfisk, tryffel, bär är alla råvaror, som kan utgöra grunden för de mest fantastiska måltider och alla bär de på sin gastronomiska historia. Redaktörer för årets jubelkalender (en vital och unik 60-åring) är Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör, och professor emeritus Stephan Rössner, expert på frågor om kost, motion, livsstil och hälsa. Texter av bl.a. Carl Jan Granqvist, Martin Ragnar, Christina Wedén och Martin Lind. Intervjuer med bl.a. Årets kock David Lundqvist och Björn Frantzén.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel (2019)

I oktober 2019 släpptes boken Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel skriven av Charlotte Birnbaum, Martin Lind, Niklas Rådström, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell, Gastronomiska Akademien. Den är skriven på svenska och består av 189 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Carlsson som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel på Studentapan och spara pengar.

Referera till Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel

Harvard

Birnbaum, C., Lind, M., Rådström, N., Rössner, S., Thurfjell, K. & Akademien, G. (2019). Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel. Carlsson.

Oxford

Birnbaum, Charlotte, Lind, Martin, Rådström, Niklas, Rössner, Stephan, Thurfjell, Karsten & Akademien, Gastronomiska, Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel (Carlsson, 2019).

APA

Birnbaum, C., Lind, M., Rådström, N., Rössner, S., Thurfjell, K., & Akademien, G. (2019). Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel. Carlsson.

Vancouver

Birnbaum C, Lind M, Rådström N, Rössner S, Thurfjell K, Akademien G. Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel. Carlsson; 2019.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.