Vildplockat kokboken; Niki Sjölund, Lena Flaten; 2023
Vildplockat kokboken; Niki Sjölund, Lena Flaten; 2023

Vildplockat kokboken Upplaga 1

av Niki Sjölund, Lena Flaten

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2023
  • ISBN: 9789127181168
  • Sidor: 240 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Vinnare i kategorin Mat, klimat och miljö i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023! En vacker, viktig och rik kokbok som inspirerar till att ta vara på det som växer runt omkring oss, och som utbildar i naturvård och uppmuntrar till återknytning till naturen på köpet. BTJ Genom åren har det kommit ett antal böcker om hur man plockar ätbarheter i skog och mark. Men Vildplockat – kokboken av Niki Sjölund och Lena Flaten är den mest lärorika och omfattande i skaran. Gastronaut Utifrån ett 50-tal vilda växter och svampar delar Niki Sjölund och Lena Flaten med sig av drygt 250 recept med smaker och råvaror från skog, fjäll och ängsmark. Du hittar recept på allt från rönnbärskapris och inlagda fläderbär till svampkebab i pitabröd och kallrörd lingondricka. Läs också om hur du tar hand om det du har plockat genom att torka, lägga in och syra för att på så sätt bygga upp ett eget skafferi. Till varje växt finns information om bland annat växtplats och skördetid. Författarna vill inspirera till att vi ger oss ut i naturen och hittar de ätbara växter som ofta står där mitt framför ögonen på oss. Ett no waste-tänk genomsyrar hela boken – det mesta går att ta vara på! Niki Sjölund är kocken som sadlade om och valde skogen som arbetsplats. Han har tidigare skrivit Vildplockat och Vildplockad svamp. Lena Flaten driver Flammans Skafferi i Storlien och brinner för mathantverk. ........................................ Med hjälp av ’Vildplockat kokboken’ öppnar sig en spännande matvärld med recept på allt från fusk-skagentoast av sillkremla till myskmadraglass. Allt om Mat en guldklimp när det kommer till vildplockade växter och svampar. Lägg därtill spännande recept att använda allt till. VEGO ständigt aktuell med sitt tema om att ta vara på det som växer runt omkring oss. … Perfekt för dig som gillar att botanisera i naturens eget skafferi! Hemmets Journal Matlagningskunniga Niki Sjölund och Lena Flaten har skrivit en kokbok som visar att det går att skapa både enkla och mer avancerade rätter av ingredienser från naturen året om. Allt om Trädgård

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Vildplockat kokboken (2023)

I april 2023 släpptes boken Vildplockat kokboken skriven av Niki Sjölund, Lena Flaten. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 240 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Vildplockat kokboken på Studentapan och spara pengar.

Referera till Vildplockat kokboken (Upplaga 1)

Harvard

Sjölund, N. & Flaten, L. (2023). Vildplockat kokboken. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Sjölund, Niki & Flaten, Lena, Vildplockat kokboken, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2023).

APA

Sjölund, N., & Flaten, L. (2023). Vildplockat kokboken (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Sjölund N, Flaten L. Vildplockat kokboken. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2023.

Köp boken

Helt ny

258 kr