Detta är nyckeln till världens kanske mest moderna kokkonst. Spännande, läcker och snygg mat fylld av färger, smaker, texturer och näring. Dessutom klimatsmart mat i tiden! Välkommen till en värld där grönsaker är coola, baljväxter sexiga och mat smakar riktigt gott (och gör gott!). En värld där möjligheterna är oändliga, lyckorusen många, där matrester blir till fester och där allt ifrån barnmat och vardagsmiddag till första fikan med svärföräldrarna och Nobelmiddagen får plats.
Växtbaserat är mer än en kokbok det är den ultimata grundboken i växtbaserad vegomat. En läcker och rolig matresa där Therese Elgquist även känd som Plant based by Thess och synonym med växtbaserad mat i Sverige säger hejdå till tallriksmodellen och välkomnar den nya växtmodellen.
Växtbaserat är en bok fylld av lättförståeliga formler, flödesscheman och smarta tips som hjälper dig att förstå växter och matlagningens grunder för att du själv ska kunna bygga upp rätter som ett proffs.
Therese bryter ner de växtbaserade rätterna det vill säga rätter helt beståendes av allsköns godsaker från växtriket i dess beståndsdelar och presenterar dem på ett helt nytt sätt. På så sätt kan hon visa hur vi bygger upp matiga och goda rätter där alla smaker, näringsämnen och texturer finns med. Detta blir grunden till att kunna vara mer flexibel och hållbar i köket, och inte minst att kunna laga riktigt god mat både till vardag och fest.
I Växtbaserat får du även veta hur du bygger upp ett basskafferi som klarar det mesta, vilka köksprylar som kommer att bli dina bästa vänner i köket och vad baklängesmatlagning handlar om. Förutom den ultimata formeln för sallader och bowls, hummustallrikar, mackor och gröt får du även recept på bland annat röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer.
Therese Elgquist är matkreatören, kokboksförfattaren, kostrådgivaren, konceptkreatören och tv-kocken bakom varumärket Plant based by Thess . Therese lagar, stylar, fotar och skriver om läcker, näringsrik, balanserad och spännande växtbaserad mat.
Hon har tidigare skrivit de populära kokböckerna The new green salad och The new green protein som översatts till en rad olika språk. Therese har även receptutvecklat två av de populära Food Pharmacy-böckerna.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker