Vår mat - Odling av åker- och trädgårdsgrödor; Håkan Fogelfors, Johan Ascard, Göran Bergkvist, Desiree Börjesdotter, Georg Carlsson, Sigrun Dahlin, Henrik Eckersten, Jan Eriksson, Ingemar Fries, Anne-Maj Gustavsson, Jannie Lundin Hagman, Magnus Halling, Kerstin Huss-Danell, Jan Lagerlöf, Nilla Nilsdotter Linde, Paula Persson, Sara Ragnarsson, Birgitta Svensson, Inger Åhman; 2015
5 säljare

Vår mat - Odling av åker- och trädgårdsgrödor Upplaga 1

av Håkan Fogelfors, Johan Ascard, Göran Bergkvist, Desiree Börjesdotter, Georg Carlsson
m.fl.
Växtodling är grunden för livsmedelsproduktionen. Den utgör startpunkten för såväl vegetabilier som animalier och är redskapet för att fånga in, uppgradera och lagra solenergi. I takt med till­tagande klimatförändringar och en ökande världsbefolkning ökar också kraven på hållbara odlingsformer, som tar hänsyn till såväl miljö- som naturresurser. I Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor finns grundläggande och fördjupande avsnitt om klimat, marklära, biologi, växtnäring, växtskydd, miljö, växtförädling samt beskrivning av enskilda åker- och trädgårdsgrödor och hur de odlas. Det agrarhistoriska perspektivet för dagens utmaningar inleder boken och ger klangbotten för den följande texten. Boken ger ökad kunskap kring svensk jordbruksproduktion och hur den och våra matvanor påverkar såväl jordbrukslandskap som klimat och gemensamma resurser. Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor vänder sig till aktiva inom de livsmedelsproducerande gröna näringarna, studenter och lärare vid universitet och högskolor inom dessa sektorer samt till samhällsbyggare och konsumenter.
Växtodling är grunden för livsmedelsproduktionen. Den utgör startpunkten för såväl vegetabilier som animalier och är redskapet för att fånga in, uppgradera och lagra solenergi. I takt med till­tagande klimatförändringar och en ökande världsbefolkning ökar också kraven på hållbara odlingsformer, som tar hänsyn till såväl miljö- som naturresurser. I Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor finns grundläggande och fördjupande avsnitt om klimat, marklära, biologi, växtnäring, växtskydd, miljö, växtförädling samt beskrivning av enskilda åker- och trädgårdsgrödor och hur de odlas. Det agrarhistoriska perspektivet för dagens utmaningar inleder boken och ger klangbotten för den följande texten. Boken ger ökad kunskap kring svensk jordbruksproduktion och hur den och våra matvanor påverkar såväl jordbrukslandskap som klimat och gemensamma resurser. Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor vänder sig till aktiva inom de livsmedelsproducerande gröna näringarna, studenter och lärare vid universitet och högskolor inom dessa sektorer samt till samhällsbyggare och konsumenter.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2015
ISBN: 9789144092805
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 614 st
Växtodling är grunden för livsmedelsproduktionen. Den utgör startpunkten för såväl vegetabilier som animalier och är redskapet för att fånga in, uppgradera och lagra solenergi. I takt med till­tagande klimatförändringar och en ökande världsbefolkning ökar också kraven på hållbara odlingsformer, som tar hänsyn till såväl miljö- som naturresurser. I Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor finns grundläggande och fördjupande avsnitt om klimat, marklära, biologi, växtnäring, växtskydd, miljö, växtförädling samt beskrivning av enskilda åker- och trädgårdsgrödor och hur de odlas. Det agrarhistoriska perspektivet för dagens utmaningar inleder boken och ger klangbotten för den följande texten. Boken ger ökad kunskap kring svensk jordbruksproduktion och hur den och våra matvanor påverkar såväl jordbrukslandskap som klimat och gemensamma resurser. Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor vänder sig till aktiva inom de livsmedelsproducerande gröna näringarna, studenter och lärare vid universitet och högskolor inom dessa sektorer samt till samhällsbyggare och konsumenter.
Växtodling är grunden för livsmedelsproduktionen. Den utgör startpunkten för såväl vegetabilier som animalier och är redskapet för att fånga in, uppgradera och lagra solenergi. I takt med till­tagande klimatförändringar och en ökande världsbefolkning ökar också kraven på hållbara odlingsformer, som tar hänsyn till såväl miljö- som naturresurser. I Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor finns grundläggande och fördjupande avsnitt om klimat, marklära, biologi, växtnäring, växtskydd, miljö, växtförädling samt beskrivning av enskilda åker- och trädgårdsgrödor och hur de odlas. Det agrarhistoriska perspektivet för dagens utmaningar inleder boken och ger klangbotten för den följande texten. Boken ger ökad kunskap kring svensk jordbruksproduktion och hur den och våra matvanor påverkar såväl jordbrukslandskap som klimat och gemensamma resurser. Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor vänder sig till aktiva inom de livsmedelsproducerande gröna näringarna, studenter och lärare vid universitet och högskolor inom dessa sektorer samt till samhällsbyggare och konsumenter.
Begagnad bok
419 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
419 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar