Svenska klassiker : årstiderna, maten och traditionerna; Louise Bondebjer; 2020

Svenska klassiker : årstiderna, maten och traditionerna

av Louise Bondebjer
En stor del av det svenska kulturarvet ryms i maten. Våra unika råvaror och årstidernas växlingar har skapat klassiker som blivit trendiga på nytt. Här samsas det svenskaste av svenska med moderna tolkningar av rustika rätter älskade av en hel befolkning. Lättlagade recept för såväl vardag som fest. Oavsett om du är ute efter de perfekta svenska köttbullarna eller kaneldoftande kaffebröd till fikastunden. Dessutom får du lära dig en hel del om våra högtider och varför vi firar som vi gör. Den perfekta presenten till den som vill lära känna Sverige genom maten. Och till alla andra som bara råkar älska vällagad svensk husmanskost.

Svenska klassiker blev bästa grundkokbok vid Årets svenska måltidslitteratur i Grythyttan 2020!

 

"Recepten och beskrivningarna är lätta att följa tillsammans med vackra foton. Författaren och matstylisten Louise Bondebjer vill uppmuntra till att använda arvegods och finporslin som oftast får stå i skåpen, vilket ger bildmaterialet ett mervärde med både klassiskt och gammalt porslin. Svenska klassiker fungerar väl som introduktion till husmanskost och för den med nyvaknat intresse för svensk mat. Helhetsbetyg: 4."

BTJ, häfte 15/21 Charlotte Berglund
En stor del av det svenska kulturarvet ryms i maten. Våra unika råvaror och årstidernas växlingar har skapat klassiker som blivit trendiga på nytt. Här samsas det svenskaste av svenska med moderna tolkningar av rustika rätter älskade av en hel befolkning. Lättlagade recept för såväl vardag som fest. Oavsett om du är ute efter de perfekta svenska köttbullarna eller kaneldoftande kaffebröd till fikastunden. Dessutom får du lära dig en hel del om våra högtider och varför vi firar som vi gör. Den perfekta presenten till den som vill lära känna Sverige genom maten. Och till alla andra som bara råkar älska vällagad svensk husmanskost.

Svenska klassiker blev bästa grundkokbok vid Årets svenska måltidslitteratur i Grythyttan 2020!

 

"Recepten och beskrivningarna är lätta att följa tillsammans med vackra foton. Författaren och matstylisten Louise Bondebjer vill uppmuntra till att använda arvegods och finporslin som oftast får stå i skåpen, vilket ger bildmaterialet ett mervärde med både klassiskt och gammalt porslin. Svenska klassiker fungerar väl som introduktion till husmanskost och för den med nyvaknat intresse för svensk mat. Helhetsbetyg: 4."

BTJ, häfte 15/21 Charlotte Berglund
Utgiven: 2020
ISBN: 9789187795596
Förlag: Kakao Förlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 157 st
En stor del av det svenska kulturarvet ryms i maten. Våra unika råvaror och årstidernas växlingar har skapat klassiker som blivit trendiga på nytt. Här samsas det svenskaste av svenska med moderna tolkningar av rustika rätter älskade av en hel befolkning. Lättlagade recept för såväl vardag som fest. Oavsett om du är ute efter de perfekta svenska köttbullarna eller kaneldoftande kaffebröd till fikastunden. Dessutom får du lära dig en hel del om våra högtider och varför vi firar som vi gör. Den perfekta presenten till den som vill lära känna Sverige genom maten. Och till alla andra som bara råkar älska vällagad svensk husmanskost.

Svenska klassiker blev bästa grundkokbok vid Årets svenska måltidslitteratur i Grythyttan 2020!

 

"Recepten och beskrivningarna är lätta att följa tillsammans med vackra foton. Författaren och matstylisten Louise Bondebjer vill uppmuntra till att använda arvegods och finporslin som oftast får stå i skåpen, vilket ger bildmaterialet ett mervärde med både klassiskt och gammalt porslin. Svenska klassiker fungerar väl som introduktion till husmanskost och för den med nyvaknat intresse för svensk mat. Helhetsbetyg: 4."

BTJ, häfte 15/21 Charlotte Berglund
En stor del av det svenska kulturarvet ryms i maten. Våra unika råvaror och årstidernas växlingar har skapat klassiker som blivit trendiga på nytt. Här samsas det svenskaste av svenska med moderna tolkningar av rustika rätter älskade av en hel befolkning. Lättlagade recept för såväl vardag som fest. Oavsett om du är ute efter de perfekta svenska köttbullarna eller kaneldoftande kaffebröd till fikastunden. Dessutom får du lära dig en hel del om våra högtider och varför vi firar som vi gör. Den perfekta presenten till den som vill lära känna Sverige genom maten. Och till alla andra som bara råkar älska vällagad svensk husmanskost.

Svenska klassiker blev bästa grundkokbok vid Årets svenska måltidslitteratur i Grythyttan 2020!

 

"Recepten och beskrivningarna är lätta att följa tillsammans med vackra foton. Författaren och matstylisten Louise Bondebjer vill uppmuntra till att använda arvegods och finporslin som oftast får stå i skåpen, vilket ger bildmaterialet ett mervärde med både klassiskt och gammalt porslin. Svenska klassiker fungerar väl som introduktion till husmanskost och för den med nyvaknat intresse för svensk mat. Helhetsbetyg: 4."

BTJ, häfte 15/21 Charlotte Berglund
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)