Såser; Sonja Lee; 2008

Såser Upplaga 1

av Sonja Lee
Från tomatsås till beurre blanc

En kokbok om bara såser! En god sås framhäver råvarornas smak, men den skapar också spännande kontraster i smakupplevelsen och bidrar genom färg och konsistens till att göra rätten vacker och ge den karaktär. En perfekt sås höjer en maträtt från god till fantastisk. Att bli en duktig såskock är alltså värt besväret, och Såser är boken som gör det enkelt.

Här lär du dig handlaget och principerna bakom de klassiska såsrecepten. Boken tar upp skysåser, majonnäser, oljebaserade såser, gräddbaserade såser, smörbaserade såser, frukt- och grönsaksbaserade såser, dipper, salsor, alkoholbaserade såser, marinader och dessertsåser. Recepten är illustrerade med steg-för-steg-bilder och noggranna beskrivningar av varje moment. Varje recept innehåller också tips på vilka rätter såsen passar extra bra till, och varje kapitel avslutas med ett recept på en maträtt typisk för den såstypen.

Sonja Lee är norsk stjärnkock, välkänd från TV och drivkraften bakom flera exklusiva restauranger i Oslo och London. Hon är utbildad i Norge och Frankrike, där hon bland annat jobbat för den legendariske kocken Alain Ducasse.
Från tomatsås till beurre blanc

En kokbok om bara såser! En god sås framhäver råvarornas smak, men den skapar också spännande kontraster i smakupplevelsen och bidrar genom färg och konsistens till att göra rätten vacker och ge den karaktär. En perfekt sås höjer en maträtt från god till fantastisk. Att bli en duktig såskock är alltså värt besväret, och Såser är boken som gör det enkelt.

Här lär du dig handlaget och principerna bakom de klassiska såsrecepten. Boken tar upp skysåser, majonnäser, oljebaserade såser, gräddbaserade såser, smörbaserade såser, frukt- och grönsaksbaserade såser, dipper, salsor, alkoholbaserade såser, marinader och dessertsåser. Recepten är illustrerade med steg-för-steg-bilder och noggranna beskrivningar av varje moment. Varje recept innehåller också tips på vilka rätter såsen passar extra bra till, och varje kapitel avslutas med ett recept på en maträtt typisk för den såstypen.

Sonja Lee är norsk stjärnkock, välkänd från TV och drivkraften bakom flera exklusiva restauranger i Oslo och London. Hon är utbildad i Norge och Frankrike, där hon bland annat jobbat för den legendariske kocken Alain Ducasse.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2008
ISBN: 9789146219125
Förlag: Wahlström & Widstrand
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 235 st
Från tomatsås till beurre blanc

En kokbok om bara såser! En god sås framhäver råvarornas smak, men den skapar också spännande kontraster i smakupplevelsen och bidrar genom färg och konsistens till att göra rätten vacker och ge den karaktär. En perfekt sås höjer en maträtt från god till fantastisk. Att bli en duktig såskock är alltså värt besväret, och Såser är boken som gör det enkelt.

Här lär du dig handlaget och principerna bakom de klassiska såsrecepten. Boken tar upp skysåser, majonnäser, oljebaserade såser, gräddbaserade såser, smörbaserade såser, frukt- och grönsaksbaserade såser, dipper, salsor, alkoholbaserade såser, marinader och dessertsåser. Recepten är illustrerade med steg-för-steg-bilder och noggranna beskrivningar av varje moment. Varje recept innehåller också tips på vilka rätter såsen passar extra bra till, och varje kapitel avslutas med ett recept på en maträtt typisk för den såstypen.

Sonja Lee är norsk stjärnkock, välkänd från TV och drivkraften bakom flera exklusiva restauranger i Oslo och London. Hon är utbildad i Norge och Frankrike, där hon bland annat jobbat för den legendariske kocken Alain Ducasse.
Från tomatsås till beurre blanc

En kokbok om bara såser! En god sås framhäver råvarornas smak, men den skapar också spännande kontraster i smakupplevelsen och bidrar genom färg och konsistens till att göra rätten vacker och ge den karaktär. En perfekt sås höjer en maträtt från god till fantastisk. Att bli en duktig såskock är alltså värt besväret, och Såser är boken som gör det enkelt.

Här lär du dig handlaget och principerna bakom de klassiska såsrecepten. Boken tar upp skysåser, majonnäser, oljebaserade såser, gräddbaserade såser, smörbaserade såser, frukt- och grönsaksbaserade såser, dipper, salsor, alkoholbaserade såser, marinader och dessertsåser. Recepten är illustrerade med steg-för-steg-bilder och noggranna beskrivningar av varje moment. Varje recept innehåller också tips på vilka rätter såsen passar extra bra till, och varje kapitel avslutas med ett recept på en maträtt typisk för den såstypen.

Sonja Lee är norsk stjärnkock, välkänd från TV och drivkraften bakom flera exklusiva restauranger i Oslo och London. Hon är utbildad i Norge och Frankrike, där hon bland annat jobbat för den legendariske kocken Alain Ducasse.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)