Salt   En världshistoria; Mark Kurlansky; 2003
2 säljare

Salt En världshistoria Upplaga 1

av Mark Kurlansky
Salt är den enda sten som människan äter. Saltet är både nödvändighet och lyx och har genom historien varit det viktigaste konserveringsmedlet för olika födoämnen. Därför blev det också en av mänsklighetens mest eftersökta varor. Inkomster från salthandel har möjliggjort flera av historiens största byggnadsprojekt, som t.ex. kinesiska muren. Saltet har tidvis ansetts så värdefullt att det tjänat som valuta.
Mark Kurlansky har satt den kaxiga undertiteln »En världshistoria« på sin bok. Han övertygar oss snabbt om att den verkligen gör skäl för beteckningen. Salt är en oerhört bred, faktaspäckad och samtidigt färgrik historisk exposé, full av överraskande exempel och underhållande anekdoter.
Författaren rör sig obehindrat över alla världsdelar och hamnar också i Sverige där han bl.a. avslöjar surströmmingens hemlighet. Han berättar också om sådana för resten av världen obegripliga födoämnen och njutningsmedel som saltlakrits, kaviar (den svenska varianten) och snus.
Boken är rikt illustrerad med svart-vita bilder.

Salt har en egen hemsida: www.saltbook.com.

»Kurlanskys svindlande nya bok Salt innehåller mängder av uppenbarelser. Detta är sannerligen världshistoria sedd genom vita kristaller.«
New York Times Book Review
FÖRFATTAREN: Mark Kurlansky har tidigare bl.a. skrivit den nydanande och kultförklarade boken Torsk. Han är bosatt i New York.
Salt är den enda sten som människan äter. Saltet är både nödvändighet och lyx och har genom historien varit det viktigaste konserveringsmedlet för olika födoämnen. Därför blev det också en av mänsklighetens mest eftersökta varor. Inkomster från salthandel har möjliggjort flera av historiens största byggnadsprojekt, som t.ex. kinesiska muren. Saltet har tidvis ansetts så värdefullt att det tjänat som valuta.
Mark Kurlansky har satt den kaxiga undertiteln »En världshistoria« på sin bok. Han övertygar oss snabbt om att den verkligen gör skäl för beteckningen. Salt är en oerhört bred, faktaspäckad och samtidigt färgrik historisk exposé, full av överraskande exempel och underhållande anekdoter.
Författaren rör sig obehindrat över alla världsdelar och hamnar också i Sverige där han bl.a. avslöjar surströmmingens hemlighet. Han berättar också om sådana för resten av världen obegripliga födoämnen och njutningsmedel som saltlakrits, kaviar (den svenska varianten) och snus.
Boken är rikt illustrerad med svart-vita bilder.

Salt har en egen hemsida: www.saltbook.com.

»Kurlanskys svindlande nya bok Salt innehåller mängder av uppenbarelser. Detta är sannerligen världshistoria sedd genom vita kristaller.«
New York Times Book Review
FÖRFATTAREN: Mark Kurlansky har tidigare bl.a. skrivit den nydanande och kultförklarade boken Torsk. Han är bosatt i New York.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2003
ISBN: 9789173248853
Förlag: Ordfront Förlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 383 st
Salt är den enda sten som människan äter. Saltet är både nödvändighet och lyx och har genom historien varit det viktigaste konserveringsmedlet för olika födoämnen. Därför blev det också en av mänsklighetens mest eftersökta varor. Inkomster från salthandel har möjliggjort flera av historiens största byggnadsprojekt, som t.ex. kinesiska muren. Saltet har tidvis ansetts så värdefullt att det tjänat som valuta.
Mark Kurlansky har satt den kaxiga undertiteln »En världshistoria« på sin bok. Han övertygar oss snabbt om att den verkligen gör skäl för beteckningen. Salt är en oerhört bred, faktaspäckad och samtidigt färgrik historisk exposé, full av överraskande exempel och underhållande anekdoter.
Författaren rör sig obehindrat över alla världsdelar och hamnar också i Sverige där han bl.a. avslöjar surströmmingens hemlighet. Han berättar också om sådana för resten av världen obegripliga födoämnen och njutningsmedel som saltlakrits, kaviar (den svenska varianten) och snus.
Boken är rikt illustrerad med svart-vita bilder.

Salt har en egen hemsida: www.saltbook.com.

»Kurlanskys svindlande nya bok Salt innehåller mängder av uppenbarelser. Detta är sannerligen världshistoria sedd genom vita kristaller.«
New York Times Book Review
FÖRFATTAREN: Mark Kurlansky har tidigare bl.a. skrivit den nydanande och kultförklarade boken Torsk. Han är bosatt i New York.
Salt är den enda sten som människan äter. Saltet är både nödvändighet och lyx och har genom historien varit det viktigaste konserveringsmedlet för olika födoämnen. Därför blev det också en av mänsklighetens mest eftersökta varor. Inkomster från salthandel har möjliggjort flera av historiens största byggnadsprojekt, som t.ex. kinesiska muren. Saltet har tidvis ansetts så värdefullt att det tjänat som valuta.
Mark Kurlansky har satt den kaxiga undertiteln »En världshistoria« på sin bok. Han övertygar oss snabbt om att den verkligen gör skäl för beteckningen. Salt är en oerhört bred, faktaspäckad och samtidigt färgrik historisk exposé, full av överraskande exempel och underhållande anekdoter.
Författaren rör sig obehindrat över alla världsdelar och hamnar också i Sverige där han bl.a. avslöjar surströmmingens hemlighet. Han berättar också om sådana för resten av världen obegripliga födoämnen och njutningsmedel som saltlakrits, kaviar (den svenska varianten) och snus.
Boken är rikt illustrerad med svart-vita bilder.

Salt har en egen hemsida: www.saltbook.com.

»Kurlanskys svindlande nya bok Salt innehåller mängder av uppenbarelser. Detta är sannerligen världshistoria sedd genom vita kristaller.«
New York Times Book Review
FÖRFATTAREN: Mark Kurlansky har tidigare bl.a. skrivit den nydanande och kultförklarade boken Torsk. Han är bosatt i New York.
Begagnad bok
145 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
145 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar