Safthushållning : från violsaft och fläderdricka till krusbärssaft och lingonglögg; Petter Bergström; 2017

Safthushållning : från violsaft och fläderdricka till krusbärssaft och lingonglögg Upplaga 1

av Petter Bergström
"En bibel för dig som vill göra egen saft!"
QX

"Ett riktigt lexikon för alla som tycker om saft – och att ta vara på de frukter, bär och grönsaker som naturen ger oss under året."
Hembakat

Trädgården, skogen och offentliga planteringar är fyllda av oupptäckta och outnyttjade råvaror. Här finns recept på hur du kokar saft på de flesta ätliga frukter och bär som växer i Sverige, plus några örter och grönsaker. Aronia, mahonia, rönnsumak och andra nya bekantskaper blandas med trotjänare som vinbär och päron.

Från tidig vår till sen höst kan du plocka vad naturen bjuder på, och med hjälp av lite socker eller honung skapa drycker för både vardag och fest. Testa en färgskiftande violsaft, sockerfri polkagrissaft, bitter försommartonikum, smärtstillande älggrässaft, len sparrissaft och frisk hallondricka. Eller botanisera bland växtbeskrivningarna och experimentera själv utifrån grundrecepten och faktadelen.

I faktadelen finns utförliga beskrivningar av olika konserveringsmetoder, hur saft kan hålla dig ung och hur den får den färg och smak du vill ha. Utöver ett 80-tal saftrecept innehåller boken också recept på bonussylt som du gör på överbliven bärmassa från saftkoket, sirap att ringla över glass eller gelé.

Petter Bergström är landskapsarkitekt med stort intresse för ätliga växter. Han började experimentera med saft och sylt när han såg hur mycket frukt och bär som gick till spillo i brist på kunskap om hur man tar vara på dem. Till sina första recept hämtade han råvaror från lägenhetens gård, offentliga planteringar och skogen. I jakten på nya bär och smaker odlar han numera både vanliga och ovanliga ätliga växter själv.

"Safthushållning av Petter Bergström är en bibel för dig som vill göra egen saft."
Land

”Petter Bergström tänker nytt och inspirerar med sin bok Safthushållning. Ett helt nytt skafferi öppnas med denna mycket vackra och givande kokbok.”
Lokaltidningen

"Boken är indelad efter årstiderna, där man följer naturens skiftningar med början på våren och där man får tips om vad som finns att ta vara på. Det är inte endast en receptsamling utan boken ger intressant information om vad de olika bären, frukternaoch blommorna innehåller av nyttigheter i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter och annat."
Tranås-Posten

Massor av lärorik läsning, en bibel för dig som vill göra egen saft!

QX
"En bibel för dig som vill göra egen saft!"
QX

"Ett riktigt lexikon för alla som tycker om saft – och att ta vara på de frukter, bär och grönsaker som naturen ger oss under året."
Hembakat

Trädgården, skogen och offentliga planteringar är fyllda av oupptäckta och outnyttjade råvaror. Här finns recept på hur du kokar saft på de flesta ätliga frukter och bär som växer i Sverige, plus några örter och grönsaker. Aronia, mahonia, rönnsumak och andra nya bekantskaper blandas med trotjänare som vinbär och päron.

Från tidig vår till sen höst kan du plocka vad naturen bjuder på, och med hjälp av lite socker eller honung skapa drycker för både vardag och fest. Testa en färgskiftande violsaft, sockerfri polkagrissaft, bitter försommartonikum, smärtstillande älggrässaft, len sparrissaft och frisk hallondricka. Eller botanisera bland växtbeskrivningarna och experimentera själv utifrån grundrecepten och faktadelen.

I faktadelen finns utförliga beskrivningar av olika konserveringsmetoder, hur saft kan hålla dig ung och hur den får den färg och smak du vill ha. Utöver ett 80-tal saftrecept innehåller boken också recept på bonussylt som du gör på överbliven bärmassa från saftkoket, sirap att ringla över glass eller gelé.

Petter Bergström är landskapsarkitekt med stort intresse för ätliga växter. Han började experimentera med saft och sylt när han såg hur mycket frukt och bär som gick till spillo i brist på kunskap om hur man tar vara på dem. Till sina första recept hämtade han råvaror från lägenhetens gård, offentliga planteringar och skogen. I jakten på nya bär och smaker odlar han numera både vanliga och ovanliga ätliga växter själv.

"Safthushållning av Petter Bergström är en bibel för dig som vill göra egen saft."
Land

”Petter Bergström tänker nytt och inspirerar med sin bok Safthushållning. Ett helt nytt skafferi öppnas med denna mycket vackra och givande kokbok.”
Lokaltidningen

"Boken är indelad efter årstiderna, där man följer naturens skiftningar med början på våren och där man får tips om vad som finns att ta vara på. Det är inte endast en receptsamling utan boken ger intressant information om vad de olika bären, frukternaoch blommorna innehåller av nyttigheter i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter och annat."
Tranås-Posten

Massor av lärorik läsning, en bibel för dig som vill göra egen saft!

QX
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2017
ISBN: 9789127151918
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 159 st
"En bibel för dig som vill göra egen saft!"
QX

"Ett riktigt lexikon för alla som tycker om saft – och att ta vara på de frukter, bär och grönsaker som naturen ger oss under året."
Hembakat

Trädgården, skogen och offentliga planteringar är fyllda av oupptäckta och outnyttjade råvaror. Här finns recept på hur du kokar saft på de flesta ätliga frukter och bär som växer i Sverige, plus några örter och grönsaker. Aronia, mahonia, rönnsumak och andra nya bekantskaper blandas med trotjänare som vinbär och päron.

Från tidig vår till sen höst kan du plocka vad naturen bjuder på, och med hjälp av lite socker eller honung skapa drycker för både vardag och fest. Testa en färgskiftande violsaft, sockerfri polkagrissaft, bitter försommartonikum, smärtstillande älggrässaft, len sparrissaft och frisk hallondricka. Eller botanisera bland växtbeskrivningarna och experimentera själv utifrån grundrecepten och faktadelen.

I faktadelen finns utförliga beskrivningar av olika konserveringsmetoder, hur saft kan hålla dig ung och hur den får den färg och smak du vill ha. Utöver ett 80-tal saftrecept innehåller boken också recept på bonussylt som du gör på överbliven bärmassa från saftkoket, sirap att ringla över glass eller gelé.

Petter Bergström är landskapsarkitekt med stort intresse för ätliga växter. Han började experimentera med saft och sylt när han såg hur mycket frukt och bär som gick till spillo i brist på kunskap om hur man tar vara på dem. Till sina första recept hämtade han råvaror från lägenhetens gård, offentliga planteringar och skogen. I jakten på nya bär och smaker odlar han numera både vanliga och ovanliga ätliga växter själv.

"Safthushållning av Petter Bergström är en bibel för dig som vill göra egen saft."
Land

”Petter Bergström tänker nytt och inspirerar med sin bok Safthushållning. Ett helt nytt skafferi öppnas med denna mycket vackra och givande kokbok.”
Lokaltidningen

"Boken är indelad efter årstiderna, där man följer naturens skiftningar med början på våren och där man får tips om vad som finns att ta vara på. Det är inte endast en receptsamling utan boken ger intressant information om vad de olika bären, frukternaoch blommorna innehåller av nyttigheter i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter och annat."
Tranås-Posten

Massor av lärorik läsning, en bibel för dig som vill göra egen saft!

QX
"En bibel för dig som vill göra egen saft!"
QX

"Ett riktigt lexikon för alla som tycker om saft – och att ta vara på de frukter, bär och grönsaker som naturen ger oss under året."
Hembakat

Trädgården, skogen och offentliga planteringar är fyllda av oupptäckta och outnyttjade råvaror. Här finns recept på hur du kokar saft på de flesta ätliga frukter och bär som växer i Sverige, plus några örter och grönsaker. Aronia, mahonia, rönnsumak och andra nya bekantskaper blandas med trotjänare som vinbär och päron.

Från tidig vår till sen höst kan du plocka vad naturen bjuder på, och med hjälp av lite socker eller honung skapa drycker för både vardag och fest. Testa en färgskiftande violsaft, sockerfri polkagrissaft, bitter försommartonikum, smärtstillande älggrässaft, len sparrissaft och frisk hallondricka. Eller botanisera bland växtbeskrivningarna och experimentera själv utifrån grundrecepten och faktadelen.

I faktadelen finns utförliga beskrivningar av olika konserveringsmetoder, hur saft kan hålla dig ung och hur den får den färg och smak du vill ha. Utöver ett 80-tal saftrecept innehåller boken också recept på bonussylt som du gör på överbliven bärmassa från saftkoket, sirap att ringla över glass eller gelé.

Petter Bergström är landskapsarkitekt med stort intresse för ätliga växter. Han började experimentera med saft och sylt när han såg hur mycket frukt och bär som gick till spillo i brist på kunskap om hur man tar vara på dem. Till sina första recept hämtade han råvaror från lägenhetens gård, offentliga planteringar och skogen. I jakten på nya bär och smaker odlar han numera både vanliga och ovanliga ätliga växter själv.

"Safthushållning av Petter Bergström är en bibel för dig som vill göra egen saft."
Land

”Petter Bergström tänker nytt och inspirerar med sin bok Safthushållning. Ett helt nytt skafferi öppnas med denna mycket vackra och givande kokbok.”
Lokaltidningen

"Boken är indelad efter årstiderna, där man följer naturens skiftningar med början på våren och där man får tips om vad som finns att ta vara på. Det är inte endast en receptsamling utan boken ger intressant information om vad de olika bären, frukternaoch blommorna innehåller av nyttigheter i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter och annat."
Tranås-Posten

Massor av lärorik läsning, en bibel för dig som vill göra egen saft!

QX
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)